Fodbold: Fortsat mange fronter

Der er stadig mange stridspunkter i toppen af dansk fodbold.

En enkelt ulmende konflikt fik Dansk Boldspil-Unions bestyrelse da officielt afsluttet på lørdagens bestyrelsesmøde i Brøndby.

Striden mellem Divisionsforeningen og DBU om Divisionsforeningens sponsoraftaler med udenlandske bookmakerselskaber er nu bilagt, selv om DBU-ledelsen har talt med meget store bogstaver imod ligaklubbernes flirt med det grå spillemarked. Det sker i en situation, da DBU{minute}s privilegier som beløbsmodtager af Dansk Tipstjenestes overskud snart kan komme til politisk debat.

»Efter min opfattelse har vi fået renset luften og kan genoptage et konstruktivt samarbejde i DBU's bestyrelse", sagde DBU{minute}s formand Allan Hansen ifølge DBU's egen hjemmeside efter drøftelserne.

Må ikke bruge links

Divisionsforeningens formand Peter Iversen har dog fået den indrømmelse, at foreningens hjemmeside, Bold.dk, fortsat kan bringe annoncer for udenlandske bookmakere, blot der ikke linkes direkte.

»Vi fik talt ud om tingene,« siger Peter Iversen.

Til gengæld måtte Peter Iversen se sig nedstemt, da den øvrige bestyrelse besluttede at fastholde 1. og 2. divisionsklubbernes tilskud fra TV-aftalerne med TV 3 på det sædvanlige niveau.

Det betyder, at superligaklubberne og DBU har nydt godt af den forbedrede TV-aftale med TV 3 siden nytår, mens de mindre divisionsklubber altså ikke får flere penge.

»Så længe der ikke er en afklaring i det tværgående økonomiudvalg, der drøfter den fremtidige fordeling af TV-indtægterne, så mener jeg, at også de lavere rangerende divisionsklubber var berettiget til en del af stigningen,« siger den nedstemte Peter Iversen.

Mindre underskud

Måske kommer regnskabets time næste år, når den kommende turneringsstruktur skal til debat. Tendensen i høringssvarene på den såkaldte turneringskommissions forslag om to nye topligaer med 12 klubber, der om foråret opdeles i tre rækker med otte klubber, ser umiddelbart ikke ud til at ville gå glat igennem. Det vil superligaklubbernes fortrop næppe bryde sig om.

På lørdagens bestyrelsesmøde vedtog DBU-bestyrelsen et budgetteret minus på 1,3 mio. kr. på næste års regnskab. I indeværende regnskabsår styrer DBU på grund af deltagelsen ved VM-slutrunden mod et mindre overskud, selv om budgettet viste et pænt underskud.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen