Holbæk ved godt mod

Dennis Holbæk befinder sig godt i Philadelphia's hårde boksemiljø, hvor han forbereder sig til VM-kampen mod Paul Spadafora den 9. novemberHvis en bokser kan klare sig i Philadelphia, kan han klare sig alle steder.

Byen, som Jack Blackburn og Jack O'Brien kæmpede i fra slutningen af 1800-tallet til langt ind i det 20. århundrede, har ry for at have USA's hårdeste bokseskole, et miljø, der blandt andre har fostret mænd som Joe Frazier, Jeff Chandler, Bennie Briscoe og Bernard Hopkins.

I den sammenhæng er Kolding en ynkelig flække, men en dobbelt europamester er det da blevet til, og han opholder sig faktisk i Philadelphia. 28-årige Dennis Holbæk (43-1) ligger netop nu i træningslejr i den amerikanske storby, som passende dannede kulisse for Sly Stallones filmserie om sværvægteren Rocky Balboa.

Den danske letvægter forbereder sig til sin VM-kamp mod Pittsburghs tekniker Paul Spadafora (35-0), et opgør, der skal bokses på The Mountaineer Racetrack i Chester, West Virginia, den 9. november.

Han befinder sig godt i forstaden Penndal, hvor han deler en lejlighed med træner Ivor De Lima. I boligkomplekset er der fri adgang til computere, så lidt adspredelse fra den ellers intensive træning i Buster's Gym i selve Philadelphia bliver det til i kraft af spil og udveksling af e-mails.

Løb om morgenen

»Jeg træner to gange om dagen, løb om morgenen og boksetræning og sparring om eftermiddagen. Vi kører også jævnligt til byen Trenton ikke langt herfra, hvor jeg sparrer med Terrance Cauthen, en højrefodsbokser som Spadafora. Han er letweltervægter og derfor stærkere end mig,« siger Dennis Holbæk om Cauthen, der repræsenterede USA ved OL i Atlanta i 1996.

»Vi har også besøgt Gleasons Gym i New York, hvor jeg sparrede med en anden højrefodsbokser, som desværre ikke var specielt god. Men det var interessant at opleve atmosfæren et historisk sted, hvor der kommer både topboksere og kendte skuespillere.«

15.000 tilskuere

Når Holbæk går ind til Spadafora vil der formentlig være 10.000-15.000 tilskuere i arenaen, som næsten alle vil holde med amerikaneren. Men Holbæks selvtillid er intakt, skønt han på kamptidspunktet vil have været væk fra ringen i 21 måneder på grund af et juridisk slagsmål med Mogens Palle.

»Jeg mærker fremgang hver dag. Sparringen er så hård, at det føles som rigtig kamp, fordi det er nye folk, jeg aldrig har trænet med før. Luftfugtigheden herovre passer mig også godt. Jeg er slet ikke generet af min astma. Når jeg løber, kan jeg blive ved og ved,« siger Dennis Holbæk.

Skudhul i venstre ben

Paul Spadafora, som ligner hiphopperen Eminem og for god ordens skyld har et skudhul i venstre ben, har forsvaret sin IBF-titel hele seks gange. Hans resultater lyder imidlertid fornemmere, end de er, for det er en kendsgerning, at han ikke har mødt de skrappeste i vægtklassen. Gutter som Floyd Mayweather, Jose Luis Castillo og Acelino Freitas synes et helt niveau over Spadafora, og når Holbæk får chancen, skyldes det givetvis, at amerikanerne tror, at sejren er sikker.

Holbæk, som selv vejer 139 amerikanske pund på nuværende tidspunkt, har hørt, at Spadafora vejede hele 163 pund, da han begyndte træningen. Grænsen er 135.

»Jeg kan give dem en slem overraskelse, og hvis han oven i købet har vægtproblemer, ser det jo bare bedre ud. Spadafora er smart og teknisk dygtig, men han slår hverken særlig godt eller særlig hårdt. Jeg kan satse lidt mere, fordi jeg ikke behøver at frygte at blive slået ud med et enkelt stød,« siger Dennis Holbæk.

michael.enggaard@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen