Cykelsport: Ullrich spøger i danske kulisser

I Zolder, Belgien blev Santiago Botero verdensmester i enkeltstart, men også i kulisserne var der travlhed. Bjarne Riis måtte gentagne gange svare på spørgsmål om CSC Tiscalis forbindelse til Jan Ullrich.

Nu til dags skriver Bjarne Riis ikke så mange autografer som i sin aktive karriere, men alligevel har han svært ved at gå i fred under de igangværende verdensmesterskaber.

I den belgiske by Zolder bliver CSC Tiscali-chefen flere gange stoppet af forbipasserende, der alle vil høre seneste nyt i sagaen om Jan Ullrich. Telekom-rytteren er flere gange blevet skrevet over på det danske hold, og forbindelsen er ikke blevet mindre efter tyskerens officielle brud med sit nuværende mandskab.

Seje forhandlinger

Bjarne Riis gør intet for at skjule sin interesse, men mangler endnu det allervigtigste argument for at lokke sin tidligere holdkammerat over i stalden. Trods lange og seje forhandlinger har selskabet bag CSC Tiscali nemlig stadig ikke magtet at få overtalt Tiscali til at fortsætte sponsoratet og har derfor ingen penge at tilbyde Jan Ullrich.

»Vi er i kontakt med ham, men vi forhandler ikke, så længe vi ikke har økonomien på plads. Vi håber på en afklaring inden for 14 dage,« fortæller Bjarne Riis.

Til gengæld virker han ikke videre optimistisk, når snakken falder på Oscar Freire, der ellers lige siden Tour de France har været kædet sammen med CSC Tiscali. Den spanske Mapei-rytter er tilsyneladende blevet træt af at vente på en endelig afgørelse og ser nu ud til at være godt på vej til Rabobank, der som et kuriosum snuppede Michael Rasmussen fra danskerne tidligere på ugen.

»Det er ingen katastrofe, for Oscar Freire er ikke det vigtigste for mig lige nu. Det er pengespørgsmålet, og så må vi se bagefter.«

Ved gårsdagens enkeltstart havde han ikke mulighed for at besigtige Jan Ullrich, der ellers var forsvarende verdensmester i disciplinen. Efter lidt for tæt kontakt med det forbudte stof amfetamin fik Jan Ullrich karantæne frem til marts næste år, men måske er han alligevel værd at vente på.

Hans altid meget talende manager Wolfgang Strohband udtaler i hvert fald til tysk presse, at han sagtens kan se tyske firmaer følge med Jan Ullrich ind i CSC Tiscali.

»Store virksomheder behøver tid til den slags beslutninger. Vi har ingen deadline, men forhandlingerne forløber positivt,« siger Wolfgang Strohband, der også mener at vide, at Ralf Grabsch er på vej til at skifte til CSC Tiscali.

Midt i alle spekulationerne havde folk også tid til at koncentrere sig om selve cyklingen, hvilket gik bedst for Santiago Botero. Den colombianske Kelme-rytter fulgte sæsonens flotte resultater på enkeltstart op ved at blive ny verdensmester efter 40,4 flade, men ikke desto mindre hårde kilometer.

På de to mellemtider efter henholdsvis 20 og 25,1 kilometer var Santiago Botero kun på tredjepladsen efter tyske Michael Rich og spanske Igor Gonzalez de Galdeano, men på de sidste godt 15 kilometer havde han de bedste kræfter og slog Michael Rich med otte sekunder.

thomas.kristensen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen