Tennis: Pless videre Carlsen færdig

Chancen for et indbyrdes danskeropgør i Lyon forsvandt, da udfaldet af Kristian Pless og Kenneth Carlsens respektive kampe på ATP-turneringens andendag fik forskelligt udfald.

Bedst slap førstnævnte fra opgaven, da han efter tre tætte sæt besejrede Ivan Ljubicic, Kroatien, med 4-6, 6-4, 6-4 og dermed bekræftede sin opadgående formkurve.

Sejren over turneringens forsvarende mester skaffede den 21-årige dansker i kvartfinalen, hvor han skal møde den andenseedede russer Jevgenij Kafelnikov, der i går slog Fernando Meligeni, Brasilien med 6-3, 6-4.

Meligenis landsmand, Andre Sa, stod derimod i vejen for Kenneth Carlsen, der ikke kunne hidse sig op efter nederlaget på 3-6, 7-6, 1-6. Uden at ville bruge det som en direkte undskyldning pegede Kenneth Carlsen på weekendens finalesejr i Tokyo som et element, der havde grebet forstyrrende ind i forberedelserne til turneringen i det franske.

Efter sejren over Magnus Norman blev Kenneth Carlsens trukket gennem et større program med alskens officielle opgaver, og først mandag aften landede han i Lyon.

Tirsdag nåede han at træne på centrecourt for at vænne sig til en ny hal, et anderledes underlag og opspring, inden han i går stillede op mod Andre Sa, som han besejrede sidste år i deres eneste indbyrdes møde.

Siden har den 24-årige brasilianer fået kæmpet sig frem til en placering på verdensranglisten som nummer 66 - en plads foran Kenneth Carlsen, og kampen var i perioder også meget tæt. I tredje sæt rykkede Andre Sa dog et gear op og fjernede enhver tvivl om styrkeforholdet på dagen.

»Jeg var nok lidt rundtosset efter Japan, men efter omstændighederne var jeg meget godt tilfreds med mit spil. Han spillede også godt og er en svær spiller at slå, hvis man ikke er 100 procent koncentreret,« sagde Kenneth Carlsen efter nederlaget.

thomas.kristensen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen