Fodbold: Pengene vælter ind hos Manchester United

Manchester United går mod strømmen af kriseramte fodboldklubber. Indtjeningen er steget med 48 procent siden sidste år, meddeler klubben mandag.

Overskuddet før skat er på 32,3 mio. pund (380 mio. kr.), og det trak straks kursen på klubbens aktier op med fire procent i et ellers dykkende marked.

Det skriver ft.com.

En pæn del af indtjeningen stammer fra salg af spillere. I årets løb har United blandt andet skilt sig af med den hollandske forsvarsspiller Japp Stam og de to angribere Andy Cole og Dwight Yorke. Og det har været en rigtig god forretning, der har bidraget med 17,4 mio. pund (205 mio. kr.) i kassen.

Lønningerne er steget fra 50 mio. pund (591 mio. kr) til 70 mio. pund (827 mio. kr), men klubben mener alligevel at have styr på lønomkostningerne, der er blevet en voldsom byrde for klubber over hele Europa. Mange fodboldklubber har svært ved at skaffe pengene til lønninger i takt med at TV-indtægterne falder.

Lønninger udgør nu 48 pct. af omsætningen i United. Ifølge regnskabsmeddelelsen er målet, at halvdelen af omsætningen skal gå til spillerlønninger.

Omsætningen steg med 13 pct. til 146,1 mio. pund (1,73 mia. kr.) og klubben forventer ikke at få problemer med at holde omsætningen, da der netop er indgået en treårig TV-aftale med British Sky Broadcasting om retten til klubbens engelske kampe.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen