Golf: Europa vandt Ryder Cup

Med Thomas Bjørn som en af sejrherrerne i matchen mod Stewart Cink vandt de europæiske golfspillere søndag Ryder Cup-matchen mod USA. Ireren Paul McGinley sænkede det afgørende put i opgøret mod Jim Furyk, og Europas endelige sejr blev på 15,5-12,5 til Europa.

Jublende europæiske spillere kastede sig efter triumfen om halsen på holdkaptajn Sam Torrance, der undervej havde udvist forbløffende ro, selv om et komfortabelt europæisk forspring en overgang så ud til at svinde betænkeligt ind.

Men spændingen blev udløst, da Paul McGinley på 18. green sikrede det afgørende halve point, som bragte Europa på 14,5 point. At det efterfølgende kostede ham en tur i vandgraven, så ikke ud til at påvirke hans humør. Det var en vinder, der med det irske flag over skulderne stod i vand til op over knæene.

For danskeren Thomas Bjørn gav søndagen også personlig oprejsning, efter at han lørdag var blevet sat af holdet på grund af ustabilt spil i foorballs.

De europæiske vindere i søndagens singlematcher på The Belfry nær Birmingham i Storbritannien er Colin Montgomerie over Scott Hoch, Thomas Bjørn over Stewart Cink, Bernhard Langer over Hal Sutton, Padraig Harrington over Mark Calcavecchia og Phillip Price over Phil Mickelson.

For USA har David Toms vundet over Sergio Garcia, mens Scott Verplank vandt over Lee Westwood.

Matcherne mellem Darren Clarke og David Duval, Niclas Fasth og Paul Azinger, Paul McGinley og Jim Furyk, Pierre Fulke og Davis Love III samt Jesper Parnevik og Tiger Woods endte uafgjort.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen