Speedway: Danmark tilbage på toppen

Seks ryttere af seks mulige kørte sig i hovedrunden. Det blev til 11 heatsejre. De to debutanter kørte sig i semifinalen. Nicki Pedersen sluttede på fjerdepladsen. Og den danske speedway-landstræner, Jacob Olsen, fik bevis for, at Danmark er tilbage i toppen af speedway-hiearkiet.

"Det var en helt fantastisk aften. Det største, der er sket for dansk speedway i lang, lang tid. At alle seks ryttere kørte sig i hovedrunden blandt de 16 bedste er jo vildt imponerende og næsten uvirkeligt," siger landstræneren dagen efter det danske Speedway Grand Prix i Parken, hvor skuffelsen over Nicki Pedersens finalestyrt blev overstrålet af to fantastiske debutanter.

"Jeg er meget stolt over de to wild card-kørere (Niels-Kristian Iversen og Kenneth Bjerre, red.), selv om jeg godt vidste, at de på en god dag kunne køre lige op med de bedste. De fik vist, at de hører til i grand prix. Og at de er potentielle verdensmestre," siger Jacob Olsen, der efter sæsonens femte af ni grand prix'er igen tror på, at den regerende verdensmester Nicki Pedersen kan genvinde titlen i år, selv om han har haft en svær start.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen