EM-trup med slagside

Skuffende at landstræneren ikke valgte en førstemand til midtbanen i stedet for en sidstemand til en 23 mands-trup i ubalance.

En dansk midtbane i EM-premieren mod Italien med Daniel Jensen, Christian Poulsen og Claus Jensen!

Det ligner jo det rene selvmord.

Men hvis bare landstræneren og spillerne tror på projektet, gør det ikke så meget, at vi andre nærmest får koldsved på panden.

Selvfølgelig er der den mulighed at lade Jon Dahl Tomasson spille Claus Jensens plads og bruge Ebbe Sand i front, men det gør blot opstillingen endnu mere offensiv.

Endelig kan man forestille sig Morten Olsen vende midtbanetrekanten på hovedet med to gange Jensen som de sideordnede og Poulsen som den defensive stopklods.

Kun tiden kan vise, om det vil fungere i den vitale kamp uden karantæneramte Thomas Gravesen.

Trup i ubalance

Men indtil det modsatte er bevist vil vi have lov til at mene, at Morten Olsen for en gangs skyld har udtaget en 23 mands-trup i ubalance med en overvægt af offensivt orienterede spillere og en basal mangel på gardering i forsvarets venstre side. Med udtagelsen af trekløveret Thomas Kahlenberg, Peter Løvenkrands og Kasper Bøgelund valgte landstræneren at nominere tre sidstemænd til truppen i stedet for en førstemand til midtbanen i skikkelse af Stig Tøfting.

Hvor både Løvenkrands og Bøgelund er såkaldte "krystalspillere" med en høj skadefrekvens, ville veteranen Stig Tøfting med sin kolossale erfaring, sin fysiske styrke og store boldsikkerhed have tilført midtbanen den nødvendige pondus i en hård slutrunde.

Daniel Jensen og Christian Poulsen er talentfulde og kan sikkert bruges på skift afhængig af modstanderen. Men sammen mod Italien er en alt for høj risiko.

Estland havde ikke kvaliteter, der gjorde en vurdering af midtbanens indsats til en brugbar målestok, og ekstra foruroligende var det, at forsvaret floppede ved begge esternes scoringer.

At anfører René Henriksen tilmed har beklaget sig over, at midtbanens meget fremadrettede spil ofte lader forsvaret i stikken, gør situationen ekstra betænkelig.

Når Morten Olsen ikke ville have Tøfting med, er Kahlenberg et udmærket valg som investering i fremtiden. Men han vil formentlig få lige så lidt spilletid som Løvenkrands og Bøgelund.

Et unaturligt valg

Peter Løvenkrands er et unaturligt valg, fordi han er udtaget som en femte kantspiller, hvis mandat burde være gået til enten en defensiv midtbane (Tøfting) eller til den venstrebenede Asbjørn Sennels som en gardering for Niclas Jensen i forsvarets venstre side. Bøgelund her er en voldsom satsning.

Hvad skal truppen med Løvenkrands, når højrekanten dækkes af Jesper Grønkjær og Dennis Rommedahl og venstrekanten af Martin Jørgensen og Kenneth Perez?

En omgang vås

Kritikere af Stig Tøftings deltagelse har brugt den undskyldning, at hans tilstedeværelse ville ødelægge hierarkiet.

Det er selvfølgelig en omgang vås.

Tværtimod ville Tøfting fra første dag i truppen finde ind i det gamle hierarki på linje med Thomas Gravesen, og sammen ville de to kunne hæve intensiteten og kvaliteten af dagligdagen i træningslejren.

Stig Tøfting meldte sig ved landstrænerens gadedør med en gave, som chefen burde have taget imod.

For holdets skyld.

frits.christensen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen