Golf: Els truer Singh - Anders Hansen med fremme

Den tidligere vinder, danskeren Anders Hansen kom bedst fra start af de fem danskere i Volvo PGA Championship med en placering som nr. syv.

På hjemmebanen i Wentworth satte Ernie Els på førstedagen af Volvo PGA Championship ikke blot kursen mod en topplacering.

Sydafrikaneren skød også jagten ind på Vijay Singh, der med en andenplads på verdensranglisten har placeret sig som en buffer mellem den førende amerikaner Tiger Woods og Ernie Els på tredjepladsen.

Ernie Els var tæt på at brænde banen af med en formiddagsrunde i 64 slag, otte under par, hvilket ingen andre spillere kunne matche på førstedagen.

Den præstation i selskab med den forsvarende mester, Ignacio Garrido fra Spanien og englænderen Paul Casey lagde et voldsomt pres på bl.a. Vijay Singh.

Verdens foreløbige nummer to kunne dog godt være sin præstation bekendt med en flot afslutning, der bragte ham op på en fjerdeplads med seks slag under banens par.

På en delt andenplads kommer Stephen Dodd fra Wales og Miguel Angel Jimenez, der begge gik banen rundt i syv slag under par.

»Siden turneringen i Tyskland for en uge siden har jeg arbejdet med at finpudse mit spil, og et tre-put fik en par til at føles som et tabt slag,« sagde Ernie Els, da han blev gjort opmærksom på muligheden for snart at passere Singh på verdensranglisten.

Uheld for Bjørn

»Det viser bare, hvor tæt kampen er. De næste par år bliver spændende, og jeg tror ikke, at det store hul, der har været op til Tiger Woods, vil blive gentaget med en gruppe af gode spillere lige efter til at jagte ham,« sagde Els.

Også Thomas Bjørn har som Ernie Els bopæl i Wentworth, men han havde ikke samme musik i sit spil som vennen og naboen Els.

Banens 13. hul bragte uheld med en dobbelt bogey, og sammenholdt med endnu en bogey på syvende hul, måtte danskeren hive tre gange birdie frem af bag'en for at nå banen rundt i par.

Gode minder

Anders Hansen har gode minder fra netop Volvo PGA Championship, som han vandt i 2002. Torsdag formåede han næsten at leve op til den flotte præstation med en runde fem under par i 67 slag. Det sikrede ham en delt syvendeplads.

Søren Kjeldsen var et slag bedre end Thomas Bjørn med 71, mens Søren Hansen gik i 74. Mads Vibe-Hastrup gik en glimrende runde, der endte med en score på to slag under banens par.

Den samlede præmiesum i turneringen beløber sig til 3,75 mio. euro med en førstepris på 625.000 euro.

Den gevinst kan dog ikke hamle op med de 11 mio. kr., der er til vinderen (sammenlagt 26 mio. kr.) af dette års World Match Play Championship, der 14. til 17. oktober også spilles i Wentworth.

Det er netop besluttet, at denne turnering i modsætning til tidligere nu skal tælle både til verdensranglisten og European Tour-listen.

Turneringen udvides desuden fra 12 til 16 af verdens bedste spillere, der på første spilledag skal ud to og to i otte kampe.

frits.christensen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen