Drømmefinale på boldsæsonen

Fodbolden udskød DM-afgørelsen, da kvindehåndbolden forsøgte at stjæle weekendens fokus.

Fodboldfolket i Brøndby og FC København gjorde klogt i at udsætte afgørelsen på DM-finalen en uge til sidste spilledag, selv om FCK'ernes pointtab i Parken til AaB givet skete modvilligt.

På den måde kan fodbolden få den fulde fokus på sidste spilledag lørdag, så boldsæsonen som helhed kan kulminere med en slags drømmefinale for både fodbold og håndbold - kvinder forstås.

Umiddelbart har dansk håndbold grund til at feste efter en succesrig og historisk weekend med sejre i hele tre europæiske finaler til både Slagelse, Viborg og Ikast.

Men midt i den usædvanlig succes kan det være meget farligt for dansk kvindehåndbolds fremtid at lukke øjnene for problemerne og betragte resultaterne som værende den ultimative succes for dansk håndbold.

Lånte fjer

Det er ikke nogen hemmelighed, at kvindehåndbolden pynter sig med lånte fjer.

Landsholdets store resultater i 1990'erne har skabt den folkelige interesse og de økonomiske fordelagtige tv-kontrakter, der har sat klubberne i stand til at købe de stærkeste spillere i norske og centraleuropæiske klubber.

Klubeuforien kan sikkert holde en sæson eller to mere, men de første tegn på tilskuerafmatning visse steder har meldt sig, fordi der er grænser for, hvor stor begejstring danske tilskuere kan opretholde for de udenlandske spillere.

Det siger også en del om det lave internationale niveau for klubhold, at både Ikast og Viborg har været i stand til at triumfere, selv om begge hold af forskellige årsager med skader og trænerfyring ikke er ved tidligere tiders styrke.

Den virkelige prøve for dansk kvindehåndbold stod ikke i den forgangne weekend, men bliver landsholdets skæbne under OL i Athen i august. Det kan godt blive en kold tyrker i Grækenland, når Jan Pytlick skal samle de få danske stumper fra klubberne til et slagkraftigt landshold.

Mange skader

Mens landstræner Morten Olsen i går samlede halvdelen af sin EM-trup til de første forberedelser i Vedbæk, sørgede FCK med pointtab til AaB i Parken for spænding på sidste spilledag.

Som ventet var FC Københavns pokalvindere mærket af de mange karantæneramte og skadede spillere, men symptomatisk for mesterskabsfavoritterne blev det den unge debutant, Elrio van Heerden, der dukkede op i sidste øjeblik og sørgede for et meget værdifuldt point.

Med en god fighterindstilling og det ene point dementerede AaB ikke blot alle spekulationer om et "Anja-syndrom" - at se stort på resultatet - men sørgede også for tæt kontakt til OB i kampen om den fjerdeplads, der giver adgang til Royal League.

For Brøndby var der nærmest noget befriende over det, da holdet spillede sin egen optimale chance og sendte klubbens tidligere træner, Ebbe Skovdahl, ud af SAS Ligaen.

FCK kan selv afgøre det

FCK kan stadig selv afgøre guldkampen med en sejr, men synes umiddelbart at have det sværest i sidste runde mod FC Nordsjælland, mens Brøndby har AB.

Mon ikke det vil bekomme FCN-træner Christian Andersen ganske godt, hvis hans klub kan drille FCK, hvor han som bekendt engang fik en fyreseddel næsten før, han var kommet i gang.

frits.christensen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen