Håndbold: Ikasts sæson reddet

Ikast-Hypo 36-22

Drømmen om et bemærkelsesværdigt hattrick af trofæer lever stadig for dansk kvindehåndbold.

De kommende dage skal Slagelse og Viborg forsøge at hjemføre samlede sejre i de europæiske klubturneringer og kan passende finde inspiration i Ikast-Bordings præstation fredag aften.

Med cifrene 36-22 indhentede midtjyderne så rigeligt hullet på fem mål efter det første opgør mod Hypo Niederösterreich og vandt dermed pokalvindernes turnering som et lille plaster på såret efter en turbulent og skuffende sæson.

I en fyldt Messecenter Herning fik holdet dog omsider instrumenterne til at stemme og leverede til tider sødmefuld musik mod en flok modstandere, der til gengæld var helt uden dirigentstok og nodepapir.

Med en fin næse for gennembrud og otte mål var Anda Bilobrk den berømte undtagelse, der turde udfordre og gå på mål. De øvrige kendte ikke andre kneb end særdeles hårdhændet forsvarsspil med utallige små og stygge eftertacklinger, men trods et ellers ikke specielt strengt græsk dommerpar havde gæsterne ikke held med deres forsøg på at smadre sig vejen til trofæet.

Skud på træværket

Indledningen var nu heller ikke lige efter planen, da skud på træværket samt flotte redninger af Karin Mortensen holdt dem fra scoringer i næsten otte minutter, og på anderledes effektivitet fik værterne bragt sig foran 10-3.

Modgangen fik Hypo-spillerne til at skændes og forfalde til individuelle eventyr, der udstillede holdet som et sært sammenrend af eksotiske nationaliteter og skæve personligheder uden en eneste indfødt østriger.

Højt på listen

Den historisk mest specielle er manager Gunnar Prokop, der ligger højt på listen over alle tiders hidsigprop, og et vulkanudbrud i en time out fik faktisk vækket hans spillere. Pludselig var Ikast-Bording kun foran 11-7, men et overtal blev udnyttet til fulde, og siden var den samlede sejr aldrig i fare.

Udover en føring på 18-11 til hjemmeholdet havde første halvleg mange højdepunkter, hvori en af dansk kvindehåndbolds allerbedste repræsentanter havde en hovedrolle. Efter 12 år spillede Tonje Kjærgaard sin 429. og sidste kamp for Ikast-Bording, og vanen tro var hun en arbejdsmæssig nydelse at følge på stregen.

Brølstærk skabte hun problemer for modstanderne i forsvaret og plads til holdkammeraterne i angrebet, og målet til 16-10 kommer til at stå som et varigt minde over hende. Skærmet af en overfrakke på stregen stak hun højrelab i vejret for at bede om et indspil.

Line Daugaard smed bolden ind i det tomme rum, hvor Tonje Kjærgaard på karakteristisk vis greb den med én hånd for kort efter at score til 16-10.

Høj klasse, og med triumfen endte det hele i smil og latter, da Tonje Kjærgaard i sidste sekund scorede til slutresultatet 36-22 og straks efter slutfløjtet blev overdænget af ekstatiske holdkammerater.

thomas.kristensen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen