Disciplinkrise kan koste DM-titel

FCK-anfører kan takke dommer Michael Svendsen for, at hans sæson ikke sluttede, før han fik overrakt pokalen.

Billedet af FCK-anfører Bo Svensson med pokalen bør få en hædersplads på den fineste væg i anførerens hjem.

Billedet burde aldrig være taget, eftersom Bo Svensson kan takke dommer Michael Svendsen for, at han fik lov til at fuldføre kampen, entre sejrspodiet og hæve pokalen i triumf over sæsonens første trofæ.

Der er en god chance for, at det kun var den første af to pokaler, som Bo Svensson og holdkammeraterne tager sig af inden for en halv snes dage, for med en ny sejr over AaB allerede søndag i Parken har de forsvarende mestre allerede grebet om mesterskabstrofæet med den ene hånd.

Men kikser det i sidste øjeblik, kan det skyldes den disciplinkrise, der i sidste øjeblik har sneget sig ind på topholdet, hvor flere spillere har fået den kedelige vane at tackle modstand på banen som en personlig fornærmelse.

I en situation med en række nøglespillere på skadelisten er det ikke særlig intelligent med udvisninger to kampe i træk for tåbelige forseelser, der burde være undgået.

En udvisning i Esbjerg af Peter Christiansen sætter ham uden for søndag mod AaB, men tillod ham at spille pokalfinalen, som han indledte med en ny advarsel.

Også holdkammeraten Peter Møller er væk i de to sidste spillerunder på grund af en af de dumheder, der så ofte har skæmmet hans spil på det seneste.

Lægger man dertil den udvisning, som finalens svage dommer Michael Svendsen burde have præsenteret Bo Svensson for, da han allerede i første halvleg med et voldsomt skub sendte Christian Lundberg mange mester hen ad grønsværen, tegner sig billedet af et hold i disciplinkrise.

Usædvanlig situation

Det må siges at være en usædvanlig situation for et hold, hvor det sportslige ansvar ligger hos den meget besindige træner Hans Backe, for hvem det måske er for sent i denne sæson at tage sine spillere i skole.

Og så kunne det endda være gået endnu værre, da også Hjalte Bo Nørregaard i de hektiske slutminutter kandiderede til det røde kort, men slap med gult. Men også det udløser karantæne.

Da FCK undervejs måtte udskifte både Alvaro Santos og Michael Silberbauer med skader, tynder det voldsomt ud i det materiale, som Hans Backe har til rådighed i de to seneste spillerunder.

Spillemæssigt fik pokalfinalen den fortjente vinder - og Hans Backe dermed sin første pokalsejr i seks forsøg, men det er absolut relevant at diskutere, hvordan kampen ville være forløbet, hvis dommer Svendsen havde fulgt reglerne og smidt Svensson ud.

I det hele taget var det en meget uheldig dag for dommer Svendsen, for den manglende konsekvens i kampens start betød, at anarkiet herskede blandt spillerne i resten af kampen, der nok var intens og dramatisk, som en pokalfinale skal være, men aldrig blev særlig velspillet.

Med udvisningen af Peter Møller kom det naturlige pres på københavnerne i kampens sidste halve time, men nordjyderne må også udøve selvkritik, fordi man ikke var i stand til at tilspille sig tilstrækkeligt med scoringsmuligheder.

Tandløse angribere

Ellers frække angribere som David Nielsen og Christian Lundberg var totalt tandløse mod den sikre midterakse med Bo Svensson og Ole Tobiasen, og AaB'erne formåede sjældent at spille sig igennem på kanterne.

Bort set fra blunderen ved Morten Bisgaards scoring var forsvaret solidt, og på midtbanen udførte unge Rasmus Würtz et hestearbejde, men kom ofte i mindretal mod de to FCK'ere på midten, Hjalte Bo Nørregaard og Christian Traoré, fordi han fik for lidt støtte af kantspillerne Thomas Augustinussen og Stefan Schmidt.

Efter denne dramatiske finale på den internationale fair play-dag (!) mødes parterne igen søndag i Parken i en kamp, hvor et nyt nederlag til AaB pudsigt nok kan sende nordjyderne ud i en europæisk turnering - hvis disciplinkrisen vel at mærke ikke forhindrer FCK i at blive mester.

frits.christensen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen