Cykelsport: CSC/Tiscali-rytter med i dopingundersøgelse

Ad bagvejen er CSC Tiscali blevet bragt ind i en af de utallige dopingundersøgelser i Italien.

Som en udløber af den omfattende razzia under dette års Giro d'Italia er det danske holds nye mand Andrea Peron kommet med på listen over ryttere, der kan se frem til at blive afhørt nærmere af Firenzes statsanklager Luigi Bocciolini.

De seneste to sæsoner har den 30-årige italiener kørt for Fassa Bortolo, men er nu så småt ved at gøre klar til at hoppe over i CSC Tiscali-trøjen. Bjarne Riis har da også allerede haft Andrea Peron i røret for at høre hans udlægning af nyheden.

»Den sag er hans eget bord, og vi vil ikke gøre mere. Jeg har selvfølgelig forhørt mig hos ham, men han har forsikret os om, at alt er i orden. Jeg synes, at det er latterligt at gøre så meget ud af det, men tingene er blevet skruet vildt op hernede,« fortæller cykeldirektøren fra hjemmet i Italien.

Aftale står ved magt

Den uheldige episode kommer kun få uger efter, at Bjarne Riis senest var i ilden.

CSC Tiscali havde nemlig nettet ude efter Emil Arnell, men kort før VM testede den 22-årige svensker positiv for det mandlige kønshormon testosteron, og indtil videre har Bjarne Riis hevet fingrene til sig igen.

Aftalen med Andrea Peron står derimod ved magt, og han er da også langt fra den eneste, der har fået den ubehagelige meddelelse.

I seneste hug er 30 personer officielt inddraget i efterforskningen af hændelserne under Giro d'Italia, og dermed er i alt flere end 80 ryttere, soigneurs, læger, mekanikere og ledere i myndighedernes søgelys.

Dopingjægerne med statsanklager Luigi Bocciolini i spidsen havde alt i alt en travl weekend, der lørdag kulminerede med et uventet besøg hos det italienske cykelforbund.

Negative tests

Siden razziaen under det store etapeløb tilbage i juni har Luigi Bocciolini haft det overordnede ansvar med at koordinere indsatsen, og han var da også hovedmanden bag weekendens aktion, der i første omgang mundede ud i beslaglæggelse af flere dokumenter til brug for videre skridt.

Til gengæld ser lignende undersøgelser i Frankrig ud til at resultere i det rene ingenting. Efter et års arbejde og analyser har statsanklageren Francois Franchy stadig ikke kunnet hænge US Postal op på ulovligheder. Det amerikanske mandskab kom i kikkerten, da en TV-udsendelse afslørede, at hjælpere skilte sig af med mistænkeligt affald under Tour de France 2000.

Blod- og urinprøver har imidlertid ikke afsløret det mindste.

»Vi fortsætter med at gennemgå materialet og vil først være færdig til december. Hvis de nye tests er negative, vil vi lukke undersøgelsen hurtigst muligt,« understreger Francois Franchy over for Bloomberg News.

thomas.kristensen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.