Fodbold: Kritik af afgående DBU-formand

Nederlagene har været få for Poul Hyldgaard. I snart 11 år har han været en magtfuld formand for DBU. Trods talrige konflikter har han bedre end nogen anden formået at holde sammen på dansk fodbold. Alligevel er der et men. Han har forsømt at køre afløseren i stilling.

Kritikken kommer fra en af Poul Hyldgaards ellers trofaste støtter, den mangeårige sjællandske leder, Erik Asmund.

»Havde Hyldgaard meldt klart ud om, hvem han foretrækker som afløser, havde vi undgået dette gedemarked,« siger Erik Asmund, formand for Sjællands Boldspil-Union.

Erik Asmund er ked af, at kampen om at blive Poul Hyldgaards afløser har udviklet sig til et opgør mellem fire kandidater, Henning R. Jensen, Torben Mogensen, Allan Hansen og Erik Steiness Neergaard.

»Når Hyldgaard ikke har ønsket at sikre arvefølgen, burde DBUs bestyrelse blive enig om en fælles kandidat. Dansk fodbold har ikke brug for en hovsa-løsning, men en stærk person, der ikke er bundet op på løfter til den en eller anden fløj. Vi havde skrækeksemplet med Hans-Erik Jensen, der nærmest var bundet op på en håndfæstning. Han holdt kun et år på posten,« påpeger Erik Asmund.

Han forlader selv posten som formand for SBU i januar og har længe arbejdet på at køre den nuværende næstformand i position. Det samme burde DBU havde gjort, mener han.

Endnu vil Erik Asmund ikke melde ud, hvem af de fire, han vil opfordre SBUs 18 ud af 145 stemmer til at støtte på årsmødet i februar.

I modsætning til Jydsk Boldspil-Union vil han ikke bruge tid på at mødes med hver enkel af kandidaterne.

Kandidater indbudt

»Det giver jeg ikke en dyt for. Der ingen mening i sådanne valgmøder, hvor kandidater skal love det ene og andet. Selv om jeg blev stillet nye mål til samtlige sjællandske klubber i udsigt, ville jeg ikke lade mig rokke. Det er stabiliteten i kandidaternes daglige arbejde, der er afgørende,« siger Erik Asmund.

Kandidaternes kamp om de 36 jyske stemmer er for alvor gået ind. Henning R. Jensen, som JBU i februar forsøgte at få fjernet fra posten, var den første, der mødtes med JBU-ledelsen. I sidste uge fulgte så Torben Mogensen og Allan Hansen, mens Erik Steiness Neergaard kommer forbi hovedkvarteret i Århus i november.

»Egentlig var det Henning R. Jensen, der ønskede at mødes med os. For at give alle kandidater fair play har vi valgt at tilbyde de øvrige det samme,« siger Benny Hansen, formand for JBU.

Nej til Steiness

Han siger, at JBU formentlig på repræsentantskabsmøde i januar vil give navnet på unionens kandidat.

Trods sit ståsted i superligaklubben AB er det endnu uvist, om Erik Steiness Neergaard vil få opbakning fra samtlige 44 divisionsklubber.

»Formandsvalget og kandidaterne har ikke været drøftet i et større forum endnu,« siger Divisionsforeningens formand, Peter Iversen.

Han forventer, at Divisionsforeningens indstilling først bliver drøftet på vintermødet 9. februar.

I KBU forventer næstformand Henrik Ravnild, at de syv stemmer vil gå til unionens egen formand, Torben Mogensen. Til gengæld vil det ikke undre ham, hvis der dukker endnu en kandidat op.

»Jeg har jo ikke set divisionsklubberne melde klart ud om deres fulde støtte til Steiness,« siger Henrik Ravnild.

AB-lederen får næppe de fire stemmer fra lokalunionen på Lolland-Falster. Formand Ove Jensen siger, at Erik Steiness Neergaard står svagest i billedet efter mandagens udmelding i Jyllands-Posten.

»For os er det afgørende, at bredden beholder magten i dansk fodbold. Erik Steiness vil give divisionsklubberne større indflydelse. Det er ikke det, vi ønsker. Med undtagelse af Brøndby og FC København har ingen af de øvrige superligaklubber noget af prale med på lederside. Får de først magten, kan man frygte, at de på en formiddag kan tømme DBUs kasse til skade for dansk fodbold i al evighed,« siger Ove Jensen.

jan.jensen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.