Mål i overtiden reddede Østrig

Med et frisparksmål i overtiden sikrede den østrigske landsholdsspiller Andreas Herzog sit land uafgjort 1-1 og en ekstra chance for at kvalificere sig til VM-slutrunden i fodbold næste sommer. Lørdag aften spillede Herzog og hans holdkammerater den sidste og afgørende puljekamp mod Israel - en kamp der var udsat fra den oprindelige kampdato den 7. oktober på grund af sikkerhedssituationen i Mellemøsten.

Det uafgjorte resultat betyder, at østrigerne blev nummer to efter Spanien i gruppe 7 og nu skal møde Tyrkiet i to playoff-kampe i november om den ene billet til VM i fodbold.

Israels træner, den tidligere landstræner for Danmark, Richard Møller Nielsen, kunne ellers juble over, at hans hold var på vej mod et par ekstra VM-chancer, da Shimon Gershon efter 55 minutter bragte Israel foran 1-0 på et straffespark.

Østrigs mandskab var alvorlig svækket af et masseafbud fra ni spillere, der nægtede at tage til Israel på grund af frygten for deres sikkerhed.

Men heldigvis havde Andreas Herzog valgt at flyve med, og han slukkede i kampens døende minutter Israels drømme og tændte håbet i alpelandet.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen