Arbejdsglæden halter for civiløkonomerne

Civiløkonomer finder mindre glæde ved deres arbejde end resten af befolkningen, og de tænker derfor mere på at skifte job.

Det fremgår af en undersøgelse, som blev fremlagt ved fagorganisationen Civiløkonomernes repræsentantskabsmøde lørdag.

- Civiløkonomer indtager nøglepositioner i dansk erhvervsliv, så meget desto mere bekymrende er undersøgelsens resultat, siger organisationens formand, Bernt Johan Collet.

Det er indflydelse på eget arbejde, et godt forhold til kollegerne og information om, hvad der sker på deres arbejdsplads, der kan gøde arbejdsglæden hos civiløkonomerne. Mens 28 pct. af befolkningen har givet udtryk for stor glæde ved deres job, er det kun gældende for 17 pct. af civiløkonomerne. Det kommer til udtryk i, at tre gange så mange civiløkonomer end resten af befolkningen holder øje med nye jobmuligheder, og cirka dobbelt så mange end resten af befolkningen giver udtryk for, at de aktivt ser sig om efter et ny job.

Bernt Johan Collet understreger derfor, at både virksomheder og de højere uddannelser må forholde sig mere aktivt til spørgsmålet om, hvad der giver arbejdsglæde.

- Det vil give erhvervslivet bedre international konkurrenceevne, eftersom gladere medarbejdere giver mere effektive virksomheder, siger Bernt Johan Collet.

Civiløkonomerne har 16.000 medlemmer, og 500 af dem, har været inddraget i undersøgelsen med en svarprocent på 57. Den er foretaget i forlængelse af IKEAs interview-undersøgelse om danskernes arbejdsglæde.

Civiløkonomerne organiserer personer med afgangseksamen i erhvervsøkonomi og virksomhedsledelse fra universiteter og handelshøjskoler.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen