Susanne Munk Lauridsen overvejer job som målmands-træner

En kontrakt som målmandstræner ligger klar til Susanne Munk, men hun tøver med at skrive under

Da Susanne Munk Lauritsen få minutter før tid blev sendt på banen og snuppede et straffekast fra den tidligere landsholdskammerat, Conny Hamann-Boeriths, var det ladet med symbolik.

Det var målmandens sidste redning for Viborg, som hun i en fantastisk karriere har tjent i 15 sæsoner samtidig med, at hun som landsholdsmålmand opbyggede en betydning og en popularitet, der kan sammenlignes med Peter Schmeichels for fodboldlandsholdet.

Med redningen leverede Susanne Munk Lauritsen mandag aften sit bidrag til Viborg HK's sejr på 28-20 over GOG og dermed det syvende danske mesterskab til klubben. Og til hende selv.

»Det var unægtelig en afsked i en flot iscenesættelse,« fastslår Susanne Munk Lauritsen dagen derpå - og kun få timer efter at sejrsfesten sluttede i en meget lys morgenstund med guld i mund.

Nu melder en ny og anderledes hverdag sig. Og med den tankerne om en fremtid, der endnu ikke er sikker for idolet, der uden idenditeten som målmand for eftertiden vil benytte det navn, der længe har stået i hendes pas - Susanne Munk Wilbek.

At hun fortsætter i Viborg HK er givet, men formen for det fremtidige ansættelsesforhold er endnu ikke aftalt.

Kontraktudkast

»Jeg har længe haft et kontraktudkast liggende herhjemme, men har endnu ikke skrevet under. Det skyldes ikke, at vi er langt fra hinanden, men udelukkende min tøven, idet mit virke i klubben skal passe sammen med, hvad jeg iøvrigt skal lave. Og det ved jeg ikke endnu.

Formålet er dog at have to deltidsansættelser med håndbold som det ene - og med en indtægt, der svarer til et fuldtidsjob. Så godt er det immervæk ikke at være målmandstræner i Viborg,« siger Susanne Munk Wilbek dagen efter den sidste - og hårdeste - dag i hendes lange karriere.

Da dagen kom

»Det var meget hårdt. Vi har på det sidste haft så mange vigtige kampe, at jeg har formået at holde sentimentaliteten på afstand, men da dagen kom, var jeg lige fra morgenstunden påvirket af, at det var min sidste kamp. Det meldte sig pludselig,« fortæller hun om den sidste arbejdsdag.

Det var ventet, at hun med Viborgs sikre føring tidligt i kampen ville blive skiftet ind, men det nægtede hun bortset fra aktionen ved to straffekast.

Dermed levede hun op til sit motto om, at ''håndbold ikke er for sjov''.

»Heidi Tjugum stod jo fremragende. Var jeg gået på banen, ville det have været noget socialt fis, og den indstilling til håndbold har aldrig ligget til mig,« forklarer Susanne Munk Wilbek, som nøjedes med på bænken at lade de guldrandede tårer få frit løb, da det hele var forbi med endnu et mesterskab i hus.

Det var et mesterskab, som ikke så få skeptikere betvivlede endnu engang ville havne i dansk kvindehåndbolds viborgensiske katedral.

I to Champions League-finaler mod Krim Ljubljana virkede mesterholdet udbrændt - på sæsonens faldereb indhentet af de mange skader, der havde reduceret truppen til kun 10 normale førsteholdsspillere.

En pastil-kamp

Dertil kom, at DM-finalen blev spillet kun to døgn efter skuffelsen i Ljubljana og efter en lang natterejse hjem fra Slovenien.

Træner Ulrik Wilbek var dog ikke overrasket.

Stor ssejrsvilje

»Jeg fornemmede en så stor sejrsvilje hos spillerne, at jeg inden kampen sagde til Jan Laugesen (Viborgs trænerassistent. red.), at dette ville blive en pastil-kamp,« beretter Ulrik Wilbek.

Det kræver en nærmere forklaring: I Viborgs kampe uddeler holdets fysioterapeut, Thomas Holme, pastiller til alle på bænken, når holdet fører med 10 mål!

Pastillerne kom frem undervejs til den overbevisende sejr denne smukke forårsaften i noget, der ikke just var Gajol-vejr - men guld værd.

ivan.philipsen@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.