Cykelsport: Riis tror på Ullrich i Touren

Bjarne Riis har indstillet sig på, at hans egne ryttere på cykelholdet CSC/World Online næppe kan gøre sig gældende i kapløbet om den samlede sejr i årets Tour de France. CSC-direktøren regner i stedet sin tidligere holdkammerat hos Telekom, tyske Jan Ullrich, som klar favorit til at køre ind i Paris iført den gule førertrøje i juli.

- Hvis Jan virkelig vil, vinder han Touren. Fysisk set er han den bedste af alle, og forbereder han sig grundigt, kan jeg ikke forestille mig, at nogen er i stand til at true ham, siger Bjarne Riis.

Forberedelser går godt

Riis er jævnligt i kontakt med tyskeren, og han oplyser, at Jan Ullrichs forberedelser indtil videre forløber som efter en snor.

- Jeg håber dog, Jan laver en smule om på sine forårsplaner i år. Han bliver nødt til at forsøge at gøre sig gældende i nogle af forårsklassikerne. Men til gengæld skal han kun stille op i Giro d'Italia, hvis han i løbet af april mærker, at formen ikke er helt, som den skal være, vurderer Bjarne Riis.

Den danske cykeldirektør anser de seneste to års Tour-vinder, Lance Armstrong fra USA, som Jan Ullrichs hårdeste konkurrent til sejren i 2001-udgaven af det franske etapeløb. Men til gengæld tror han ikke meget på Marco Pantani.

Jalabert er outsider

CSC/World Onlines på papiret stærkeste kort, franskmanden Laurent Jalabert, må nøjes med en rolle som outsider.

- Vi kan formentlig ikke vinde Tour de France. Men etapesejre og måske den grønne pointtrøje til Jalabert burde være inden for rækkevidde, siger Bjarne Riis.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen