Mange idrætsgrene vil have selvstændig TV-aftale

Snart vil alle idrætsgrene have deres egen selvstændige tv-aftale. Både Dansk Ishockey Union og Dansk Badmintonforbund forhandler i øjeblikket med tv-stationerne, og tidshorisonten hedder dette forår.

Samtidig er også basketball-forbundet blevet nævnt som bejler til en af de populære aftaler.

Håndbold på vej

Mens håndboldens særskilte tv-aftale er ved at falde på plads, arbejdes der på det samme inden for flere andre idrætter. Håndbolden har med den kommende aftale valgt at bryde med den tidligere solidariske tv-aftale for at tjene flere penge på det produkt, som DR og TV 2 i stigende grad fylder sportsfladen med.

De øvrige idrætsforbund vil nu følge efter. Dansk Ishockey Union, DIU, forhandler i øjeblikket med tre tv-stationer om rettighederne til at vise den tredjemest populære idræt i Danmark. Det oplyser DIU´s formand, Ejvind Olesen, til Ritzau.

Vil ikke uddybe

Han ønsker ikke at uddybe forhandlingssituationen meget mere, men siger: - Vi har planlgt tre møder i den sidste del af januar. Og jeg mener bestemt, at det er realistisk, at vi opnår en aftale.

Formandskollegaen Hans Henrik Fløe fra Dansk Badmintonforbund bekræfter, at også badmintonen er i gang med at forhandle med de to landsdækkende tv-stationer om en aftale.

- Det er Team Danmark, der fører forhandlingerne for os, og vi taler først og fremmest med TV 2, som vi jo har samarbejdet meget med før. Men de to landsdækkende stationer er dem, der har mest interesse for os, siger Hans Henrik Fløe.

Basketball på vej

Og ét ønske om en tv-aftale kommer åbenbart ikke alene. Også Dansk Basketball-Forbund har været udnævnt til at være på frierfødder for at få en af de selvstændige aftaler i hus.

Indtil den 30. april er alle idrætsforbund (undtagen fodboldens DBU) del af den såkaldte Team Danmark-aftale, der går over fem år og samlet indbringer idrætten 59,9 millioner kroner.

Team Danmarks direktør, Preben Kragelund, har dog forsikret de øvrige idrætsforbund, der var med i den snart hedengangne tv-aftale, om, at de ikke behøver at begræde håndboldforbundets solotur, idet Team Danmark skal have en procentdel af tv-indtægterne fra DHF. Og med en aftale i størrelsesordenen 100-200 mio. kr. kan det i sidste ende komme til at dryppe mere på de små forbund, end tilfældet har været med den gamle aftale, mener han.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen