Norsk fodbolds-landshold stadig foran uvis skæbne

Der var optimistiske antydninger fra såvel spillere som ledere, da den kaotiske situation omkring det norske fodboldlandshold onsdag optog det meste af Norge.

De norske aviser satte i deres internetudgaver et hidsigt tempo i debatten med en lang række artikler, der løbende informerede de norske fodboldfans om den seneste udvikling, efter at det tirsdag kom frem, at de tre stjernespillere Ole Gunnar Solskjær, Ronny Johnsen og Steffen Iversen er blevet udelukket fra landsholdet, fordi de nægter at underskrive en sponsoraftale med det norske fodboldforbund (NFF).

Det samme gælder for alle øvrige spillere, der ikke vil acceptere betingelserne.

NFF har indgået en aftale med en række virksomheder i det såkaldte "Team Norway". Disse virksomheder kan benytte spillerne i deres markedsføring, såfremt der er tale om mindst fire spillere per foto. En tillægsaftale har givet de norske spillere lov til at lave tre private sponsoraftaler, der dog ikke må være med konkurrerende virksomheder til medlemmerne af Team Norway. En lang række af de norske landsholdsspillere har allerede underskrevet aftalen, men de største stjerner har indtil videre nægtet at skrive under. Krigen mellem forbundet og stjernespillerne består i, hvordan spillernes tre private aftaler skal formuleres. Spillerne vil have det klart formuleret, hvilke rettigheder, de har afgivet, samt hvilke firmaer de kan indgå aftaler med. Samtidig er de utilfredse med, at det i sidste ende er NFF, der skal træffe en afgørelse, hvis der opstår uenighed.

Det virker dog i høj grad som en krig på trusler, der foregår i kulissen.

Spillernes talsmænd udtrykte i løbet af onsdagen, at det blot var småting, der skiller parterne, og derfor besluttede NFF at tage kontakt til diverse spilleragenter i forsøget på at finde en løsning. NFF holdt dog fast i, at det er forbundet, der skal have rettighederne over spillerne, og at man ikke kan optræde for det norske landshold, medmindre man accepterer betingelserne.

I løbet af onsdagen forlød det så, at Leeds-spilleren Eirik Bakke havde accepteret betingelserne og ville skrive under. Dermed var spørgsmålet, hvilken side Tore André Flo fra Glasgow Rangers vælger. Tirsdag var Flo optaget af at score mål for sin skotske klub i 3-1 sejren over St. Mirren. Onsdag fastslog han, at han fortsat har et stort ønske om at spille på landsholdet, men at aftalen med NFF skal være således, at alle kan acceptere den.

Rosenborg-spilleren Bent Skammelsrud har underskrevet aftalen, og han tror på, at der findes en løsning.

- Jeg er helt sikker på, at det vil løse sig. Norges landshold er ikke godt nok nu, og hvis flere af de bedste spillere udebliver, så er vi sat tilbage. Nogen kalder de spillere, der ikke har underskrevet betingelserne, for grådige, mens andre kalder dem bevidste. Jeg ved ikke, hvad der er rigtigt, siger Bent Skammelsrud til VG.

Landsholdsanføreren, Henning Berg, lod forstå, at parterne i virkeligheden næsten er enige, men at uenigheden skyldes manglende tillid og dårlig kommunikation. Han understregede dog, at han forventede masseafbud i sympati, hvis udelukkelsen af de pågældende spillere opretholdes i fremtiden. Alt imens meddelte Manchester United-stjernen Solskjær via sin agent, at han var dybt såret over de mange usandheder i debatten, og at han ikke har tænkt sig at skrive under på noget, han ikke er enig i.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen