OL-holdet ved at være på plads

Absolut sidste frit for OL-kvalifikation til legene i Sydney i september er ved at nærme sig for de danske idrætsudøvere. Senest er 13 nye navne kommet til Danmarks Idræts-Forbunds (DIF) liste, således at det danske hold nu er oppe på i alt 75 idrætsudøvere, mens der er omkring 15 mulige kandidater tilbage, som i den kommende tid skal ud i de sidste og afgørende stævner for at klare kvalifikationskravene. Ved OL i Atlanta i 1996 deltog 121 danskere.

Som ventet blev en af de allerstørste danske guld-kandidater Wilson Kipketer udtaget til at løbe 800 m løb. Til gengæld er der stadig tre atletikudøvere, som skal kæmpe sig til kvalifikationen. De er Robert Andersen i 1500 m løb, Jan Bielecki i hammerkast og Renata Nielsen i længdespring.

I en af Danmarks foretrukne OL-discipliner sejlsport er der blevet plads til Stig og Helene Raagaard Hansen i Tornado samt veteranen og den tidligere verdensmester Lasse Hjortnæs i Finnjolle. Her har Star-båden stadig en mulighed for at blive udtaget.

Herudover har DIFs bestyrelse udtaget Katja Brix Poulsen i bueskydning, Pernille Svarre i moderne femkamp, Nils Haagensen i military, Muhammed Dahmani i teakwondo samt fem ryttere til landevejsløbet, som er Rolf Sørensen, Frank Høj, Lars Michaelsen, Michael Sandstød og Nicki Sørensen.

Bestyrelsen har desuden besluttet at tildele tennisspilleren Kristian Pless et wildcard, hvis det bliver bevilget af det internationale tennisforbund. DIF har her gjort brug af en talentparagraf, som kan benyttes, selv om Kriatian Pless ikke har opfyldt kvalifikationskravene. Også vægtløfteren Armenak Takhmazian har mulighed for et wildcard.

Desuden er der stadig chance for kvalifikation til Jens Larsen og Jesper Hansen i beachvolley, Jesper Agergaard Jensen og Michael Rasmussen i mountainbike, Karsten Nielsen og Rasmus Quist i herredobbeltsculler, Torben Grimmel i 50 m riffel og Roeland Schultz i skeetskydning samt holdkappen i svømning for mænd.

Også rytteren Thomas Velin stiler mod en OL-plads, da Danmark i fredags fik tilbudt en plads i ridebanespringning, efter at Irland har trukket to deltagere tilbage. Dansk Rideforbund har indstillet Thomas Velin til DIF, der hurtigst muligt vil tage stilling til hans deltagelse.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen