Morten Christensen ny Davis Cup-kaptajn

Den tidligere danske elitespiller Morten Christensen er udnævnt til ny kaptajn for det danske Davis Cup-hold i tennis.

Morten Christensen afløser Finn Christensen, der har siddet på posten de seneste 17 år.

Den 34-årige Morten Christensen spillede på ATP-touren fra 1986-1996 og var fra 1983 en fast del af Davis Cup-holdet. Han bestod i 1998 Dansk Tennis Forbunds (DTF) diplomtræneruddannelse og tiltrådte den 1. juni i år stillingen som cheftræner på forbundets elitecenter. Nu får Morten Christensen altså også ansvaret for Davis Cup-holdet, og ifølge Finn Christensen, sportschef i DTF, er dobbeltrollen blot en naturlig udvikling.

To poster kombineres

"Indtil nu har vi bare altid haft udenlandske trænere på lands/cheftræner-posten, og da en holdkaptajn skal have samme nationalitet som sit hold, har vi ikke kunnet gøre det, og blandt andet derfor har jeg været kaptajn alle disse år. Men med ansættelsen af Morten Christensen som cheftræner har vi nu muligheden for at kombinere de to poster på én og samme person, og den udnytter vi så selvfølgelig. Derfor er det helt naturligt, at Morten nu også går ind på posten som kaptajn, og vi føler os helt sikre på, at han med sin store erfaring - også som spiller på det danske Davis Cup-hold gennem rigtig mange år - vil blive en glimrende kaptajn," siger Finn Christensen, der begyndte som Davis Cup-kaptajn i 1984.

Arvtageren Morten Christensen ser mange fordele i at bestride begge poster:

"Det giver mig den klare fordel, at jeg som træner er ude på banerne til daglig, hvor jeg kan følge spillerne helt tæt på, og derfor får en meget klar indsigt i deres spillemæssige niveau, styrker og svagheder," siger han.

Morten Christensen, der som aktiv nåede op som nummer 250 på verdensranglisten i single, debuterer som kaptajn, når det danske Davis Cup-mandskab fra den 21.-23. juli møder Elefenbenskysten i Rungsted.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen