• For abonnenter

Mia Rej tog kvælertag på sin egen skæbne og er i dag så optaget af at vinde, at hun frygter at blive en lille, rystende mus

Kollegerne kalder hende fanatisk. Chefen kalder hende troværdig. Selv beskriver hun sig som en stræber. Mia Rej var udset til en nøglerolle ved VM i kvindehåndbold i Spanien, men det har en knæskade i premierekampen sat en stopper for. Men hvem er kvinden, der for længe siden skrottede sine inderste følelser – og hvorfor er hun så vigtig for landsholdet?

»Da jeg var yngre, tænkte jeg, at min måde var den bedste måde, og at jeg skal frem i verden, og hvis det betyder, at du får det dårligere, må det være sådan. Jeg vil ikke drive det på samme måde i dag, for der er kommet flere hensyn med alderen, men langt hen ad vejen er det sådan, jeg er kommet frem,« sagde den 31-årige Mia Rej i et interview med JP for et par uger siden. Foto: Rikke Kjær Poulsen

Hundekurven er støvsuget, og de hvide kondisko står pænt parvis.

Sportstasken på klinkegulvet stinker hverken af armsved eller sure håndklæder, der har hygget sig lidt for længe i sammenkrøllet og halvvåd tilstand.

Sofabordets overflade er krummefri. Køkkenhåndvasken er uden brugte kaffekopper. Køleskabet er inddelt systematisk med mejeriprodukterne på øverste hylde, og der står ingen daggammel skraldepose efterladt ensomt ovre i hjørnet.

Så snorlige og ordentligt kunne man sagtens forestille sig, at Mia Rejs hjem så ud. Men vi ved det ikke. Vi har ikke har været der. Hun vil ikke have journalister eller fotografer inden for i privaten. Hverken i sit rækkehus i Odense eller i lejligheden i København, hvor hun har sin faste base med kæresten.

Hans navn nævner hun på intet tidspunkt i interviewet, ej heller hundens, for det rager ikke andre. Hendes Instagram-profil er også lukket for offentligheden. Hun føler alligevel intet ved at modtage 1.000 likes.

Sådan sagde hun i hvert fald for et par uger siden, da Jyllands-Posten mødte hende efter en klubtræning i Odense. Dengang så tingene helt anderledes ud. Hun var glad og forventningsfuld før VM-slutrunden i Spanien – hun ønskede ikke at tale om hypotetiske vinderchancer, for man ved jo aldrig, hvad der kan ske.

Det fik hun ret i, og i dag kan Mia R

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen