Et historisk nederlag gør ikke kometens OL-håb mindre

Der er ifølge eksperter masser af perspektiv for Anders Antonsen efter et sensationelt VM-sølv, selv om finalen endte med en ydmygelse for stortalentet.

Artiklens øverste billede
Anders Antonsen (tv.) lykønskede verdensmesteren Kento Momota efter den ensidige VM-finale. Foto: Fabrice Coffrini/AFP

Med Dannebrog om skuldrene indtog den næsten to meter høje dansker den larmende hal i Basel.

Anders Antonsen hævede flaget op mod de hujende tilskuere. Blikket var fokuseret. VM-finalen var få minutter væk. Han var klar.

Det var en drøm for det 22-årige badmintontalent alene at være nået så langt. For alle andre var det en sensation.

Tre kvarter senere var Anders Antonsen anderledes betuttet efter en ydmygelse på 21-9, 21-3 til den forsvarende verdensmester og verdensetteren, Kento Momota. Det var historiens største nederlag i en VM-herresinglefinale.

»Det kommer til at gøre lidt nas,« siger Peter Gade, sportschef for Københavns Badmintonklub og tidligere badmintonstjerne, der selv har tabt en VM-finale:

»Men Anders er også en kæmpe fighter, så om noget tid kan han se tilbage på en fantastisk turnering. Og han kan lære meget om sig selv efter sådan en finaleoplevelse. Det kan gøre ham stærkere«.

På den måde kan det historiske nederlag ende med at være en fordel frem mod OL 2020, ifølge Peter Gade og Jim Laugesen, kommentator og badmintonekspert for TV 2 Sport.

»Han har lært så meget af den her turnering – både hvad det kræver for at levere et topresultat, og hvordan presset stiger i løbet af turneringen. Det kommer han til at kunne bruge under OL, selv om det er meget større,« siger Jim Laugesen og bliver bakket op af Peter Gade:

»Han har fået den mesterskabserfaring, der er så vigtig. Det er bare noget andet at spille de store, afgørende kampe ved VM og OL, så det er en stor fordel, når man har prøvet det før,« siger Peter Gade.

Da Viktor Axelsen meldte afbud til VM på grund af rygproblemer, begræd eksperterne den missede mulighed for at opnå endnu et topresultat for den tidligere verdensmester.

En uimponeret dansker

De færreste talte om, at der jo stadig var den rolige aarhusianer. Ikke engang Badminton Danmark havde regnet med et topresultat fra den tredobbelte danmarksmester og AB-stjernen, der i løbet af det seneste år har vundet European Games samt World Tour-turneringen Indonesia Masters.

Under VM viste den femteseedede dansker sig imidlertid i stand til at slå den olympiske mester Chen Long i kvartfinalen. Og han nåede som den syvende danske herresinglespiller frem til en VM-finale, da han på overbevisende vis besejrede Kantaphon Wangcharoen i semifinalen.

»Nu har vi to danskere, der kan spille med blandt de bedste i de største turneringer, og samtidig kan de presse hinanden i den daglige træning. Det er fremragende for dansk badminton,« siger Jim Laugesen.

Kento Momota førte den indbyrdes statistik med 3-1 inden finalen. Det så ikke ud til at bekymre danskeren, der drog afsted til hallen iført moderigtige solbriller, enorme hørebøffer og to knyttede næver hævet over hovedet.

Lige så uimponeret fremstod danskeren, da han hurtigt kom foran 3-0, inden japaneren tålmodigt, men overlegent hentede otte point i træk. Siden slap den 24-årige japaner ikke kontrollen.

Der var intet at stille op, heller ikke for tilskuerne, selv om de vedholdende jublede under danskerens få point.

»Det var ikke sådan, jeg håbede, min VM-finale skulle forløbe. Det er ikke sjovt at tabe på den måde. Det har jeg ikke prøvet mange gange i mit liv. Og så er det ikke rart, at det skete i en VM-finale. Men der er ikke så meget at gøre ved det. Jeg var glad for, jeg kom på banen og forblev oprejst,« sagde Anders Antonsen til TV 2 Sport.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.