Sport

Russisk politiker advarer befolkningen mod at have sex med udenlandske fodboldfans

Den russiske politiker ønsker ikke, at gravide russiske kvinder skal efterlades alene, når fodboldgæsterne forlader landet.

En fodboldslutrunde plejer typisk også at være en festlig anledning. Foto: Dmitri Lovetsky/AP

Torsdag begynder VM i Rusland, og meget snart vil mennesker fra nær og fjern komme til landet for at være med i fodboldfesten.

Men inden den russiske befolkning tager imod de mange gæster med åbne arme, skal de lige skrive sig et enkelt råd bag øret, som formanden for det russiske parlaments familiekomité, Tamara Pletnyova, har bragt.

Hun advarer nemlig befolkningen mod at have sex med de mange udenlandske fans, der besøger landet i forbindelse med slutrunden, da den slags adfærd kan føre til opbrudte familier.

Det skriver Independent.

»En ting er, hvis forældrene er af samme race. Noget andet er, hvis de er af forskellige racer. Vi bør føde vores egne børn,« sagde Tamara Pletnyova til radiostationen Govorit Moskva.

Sådan scorer du en russisk kvinde: Journalister fik "flirte-manual" inden VM

I radioprogrammet bedyrede politikeren, at hendes udtalelser ikke var ansporet af nationalisme, men blot ud fra en overbevisning om, at det var bedre, hvis børn blev født af forældre af samme race.

Hun brugte desuden OL i Moskva i 1980 som skrækeksempel, hvor der ifølge hendes udsagn var godt gang i lagengymnastikken, og mange mødre stod alene med barnet umiddelbart efter.

Politikeren nævnte dog intet om, hvorvidt beskyttet samleje med gæsterne bedre kan tolereres under VM-slutrunden.

Rusland har Europas største hiv-epidemi, ligesom den også er verdens hurtigst voksende, ifølge Independent. Mere end halvdelen af nye hiv-infektioner opstår gennem sex mellem heteroseksuelle par.

Det forventes, at omkring en millioner mennesker besøger landet i forbindelse med VM. Cirka 5000 af dem er danske.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelse af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Nu er det sværere at købe sig til guldmedaljerne

Det Internationale Atletikforbund har indført regler, der gør det markant sværere at købe sig til bedre atleter i andre nationer. Dansk Atletik Forbund bifalder tiltaget, men mener ikke, det kan stå alene.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her