Annonce
Sport

Kan Danmark vinde igen ved Thomas Cup?

Sportschefen i Badminton Danmark forventer medaljer, men der venter hård konkurrence.

Dansk badminton skrev i 2016 historie, da holdet i finalen slog Indonesien med 3-2 og for første gang sikrede sig Thomas Cup-titlen. Arkivfoto: AP

I 2016 skete det for første gang. Danmark vandt sine sidste fire kampe ved holdturneringen for mandlige landshold i Badminton, Thomas Cup, og sikrede en plads øverst på medaljeskamlen. Når Jens Meibom, sportschef hos Badminton Danmark, ser frem til weekendens turnering er han optimistisk på det danske holds vegne.

»Det er vigtigt for os at lykkes med at skabe den samme holdånd som i 2016. Det var en afgørende faktor, at Danmark vandt med 3-2 i de sidste fire kampe,« lyder det fra Jens Meibom.

Når man taler om dansk badminton, kan man ikke komme uden om Viktor Axelsen.

»Vi har en forventning om, at Viktor spiller tæt på sit højeste niveau. Han spillede rigtigt godt til EM og har spillet fint i træningen frem mod Thomas Cup,« siger Jens Meibom.

Thomas Cup
Det danske hold:
  • Viktor Axelsen, Odense OBK
  • Anders Antonsen, Aarhus AB
  • Hans-Kristian Solberg Vittinghus, Solrød Strand
  • Jan Ø. Jørgensen, Svenstrup
  • Mathias Boe, Odense OBK
  • Mads Conrad-Petersen, Skovshoved
  • Mads Pieler Kolding, Skovshoved
  • Kim Astrup, Team Skælskør-Slagelse
  • Mathias Christiansen, Greve
  • Anders Skaarup, Højbjerg (erstatning for Carsten Mogensen)

Er det Viktor Axelsen, der skal gøre forskellen for Danmark?

»Det er ikke én spiller, der vinder Thomas Cup, men vi er da glade for at have verdens nr. 1 på vores hold.«

Men kan Danmark så vinde turneringen?

»Vi har en forventning om, at vi skal rejse herfra med en medalje. Som forsvarende mestre vil der altid være høje forventninger fra omverdenen, men dem som er tæt på, ved, at det er uhyre svært at vinde Thomas Cup. Så at rejse hjem med en medalje vil være godkendt. Derudover kigger vi på, hvordan vi præsterer som hold, og om spillerne formår at ramme deres niveau i de enkelte kampe,« siger Jens Meibom, der ikke mener, at Danmark er svækket i forhold til 2016.

Jens Meibom mener, at der kan være nogle tætte kampe i vente.

»Jeg tror, at alle kampe fra kvartfinalen og frem bliver meget tætte, så jeg forventer en del neglebidende holdkampe, hvor alle spillerne bliver maksimalt udfordret. Det bliver spændende at følge, hvordan de håndterer det,« siger Meibom, der mener, at Kina, Japan og Indonesien hører til blandt favoritfeltet.

Skal han pege på en favorit, bliver det Kina.

»De har – på papiret – det stærkeste hold og har nu ikke vundet de seneste to gange. De vil kaste blod op for at få pokalen med hjem, så de kommer til at blive svære at slå. Men de er ikke umulige,« lyder det fra Meibom.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her