Annonce
Sport

Dansk reservelandshold viste potentialet og bankede Norge i sidste testkamp

Nikolaj Jacobsens unge landshold slog Norge med 10 mål i den sidste Golden League-kamp. En turnering, hvor landstræneren fik set lidt af hvert.

Johan Hansen spillede en stor første halvleg på højre fløj i Danmarks sejr over Norge søndag aften. Foto: Scanpix

To sejre i tre testkampe, bunkevis af landsholdserfaring til de uerfarne – og en opsang, der er værd at bide mærke i.

Det er nogle af de ting, som det reserveprægede danske landshold kan tage med hjem fra træningsstævnet Golden League. I søndagens sidste kamp hentede danskerne turneringens anden sejr ud af tre mulige, da værterne fra Norge fik en øretæve foran et par tusinde nordmænd i Bergen.

Måltavlen viste en dansk sejr på 33-23 efter et opgør, hvor Nikolaj Jacobsens landshold var i front fra start til slut. En overbevisende indsats mod viceverdensmestrene, som ikke kunne styre en tempofyldt og kreativ dansk offensiv tilsat en række tiltrængte redninger i det danske mål.

Golden League

Danmarks resultater

Torsdag: Danmark-Frankrig 29-35 (11-16)
Lørdag: Danmark-Island 31-28 (14-13)
Søndag: Danmark-Norge 33-23 (17-13)

Men hvor efterlader turneringen så Nikolaj Jacobsens landshold? Først og fremmest var det tydeligt, at denne uges landsholdssamling – den første siden EM-slutrunden i januar – ikke blev brugt som en optaktsturnering frem mod VM på hjemmebane, der begynder om ni måneder. Dertil blev der eksperimentet med alt for mange spritnye formationer og opstillinger, og dertil manglede en perlerække af landsholdets største profiler. Landstræner Jacobsen vil derimod først zoome ind på VM-forberedelserne, når holdet samles igen i løbet af sommeren og efteråret.

Til gengæld fik den 46-årige fynbo svar på nogle af de spørgsmål, han havde, inden han for en uges tid siden bød sine 18 spillere velkommen.

»Jeg vil gerne videreudvikle dansk håndbold og give nogle af de unge talenter chancen. De skal tættere på landsholdet, så vi står bedre rustet, når vi engang skal lave et generationsskifte,« sagde landstræneren til Jyllands-Posten inden afrejsen mod Norge.

Vilje til at ofre sig

Det fik han gjort. En håndfuld af disse talenter – Lasse Møller, Magnus Saugstrup, Frederik Clausen, Jacob Holm og Emil Nielsen – blev prøvet af mod international håndbolds sværvægtere. Det kom de alt i alt fint fra. Eksempelvis viste Ribe-Esbjergs Jacob Holm, der har en frisure som Mikkel Hansen og et fodskifte som Michael Damgaard, sin gennembrudskraft og sit gåpåmod mod de franske verdensmestre og norske viceverdensmestre. Det var lige i Jacobsens ånd. Aalborg-stregspilleren Magnus Saugstrup leverede også på højt niveau i et par gode perioder i to af kampene, mens både Emil Nielsen og Lasse Møller gav prøver på deres kvaliteter i søndagens kamp mod Norge. Specielt sidstnævnte leverede en stor første halvleg med mål og assist.

Lauge sprudlede i uskøn dansk sejr

Ubetinget godt har det dog ikke været i Sotra Arena. Forklaringerne vil naturligvis være mange, idet der er tale om et helt nyt hold, men de unge knægte fandt i hvert fald ud af forskellen på toppen af den danske liga og toppen af international landsholdshåndbold. Her knaser tacklingerne, tempoet er højere, sløsede afslutninger går aldrig i mål, enhver teknisk fejl har konsekvenser, og hvis man ikke er villig til at ofre hele legemet i duellerne, bliver man most. Der er med andre ord et stykke vej endnu, om end talentet er stort.

Efter lørdagens sejr over Island tog Nikolaj Jacobsen netop fat i viljen til ofre sig og lysten til tage ansvar. Han efterlyste vildskab og fråde om munden, forklarede han til TV 2. Dyder, som landstræneren siden sin tiltrædelse har lagt stor vægt på. Den del fik han i søndagssejren. Ikke alt var kønt, men både talenterne og de lidt ældre landsholdsboblere tog kritikken til sig og knoklede for landsholdstrøjen.

Kritikken var i første omgang formentlig ikke møntet på hvirvelvinden fra Vestjylland, René Rasmussen, der allerede inden turneringen var i høj kurs hos landstræneren – ikke mindst takket været sine forsvarsevner. Sammen med Jacob Holm var Skjern-fløjen et friskt pust på et dansk hold, der dygtigt blev organiseret af etablerede profiler som Mads Mensah og 100-kampsjubilaren Rasmus Lauge, der har ageret støttehjul i Bergen.

»Jeg tror, der er nogle af dem, der er med nu, som kan komme i spil til VM,« lød det fra Nikolaj Jacobsen inden turneringen.

Hvorvidt de overbevisende præstationer fra spillere som René Rasmussen, Jacob Holm og Lasse Møller ved Golden League har bragt trioen tættere på en VM-udtagelse, hersker der ingen tvivl om. Men når konkurrenterne på de respektive pladser tilhører verdenstoppen, er det umiddelbart svært at forestille sig, at Nikolaj Jacobsen vil skifte ud, når det gælder. Det vil tiden vise.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
DHF
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her