Sport

De store ishockeystjerner mangler på isen

NHLs forbud mod at deltage i Vinter-OL vil skabe en mangel på isen de næste par dage.

Spillere fra det russiske ishockeylandshold træner på OL-banen i Sydkorea. Foto: AP/Julio Cortez

Ishockey er i fuld gang i Sydkorea. Men når man som tilskuer spejder efter velkendte ansigter på isen, er der nogen, der mangler. 150-180 spillere har fået forbud mod at stille op til vinterlegene for deres hjemlande.

Beslutningen kom allerede i april 2017, og selvom flere spillere og den Internationale Olympiske Komite har kritiseret beslutningen af flere omgange, må nogle lande undvære deres ishockeyhelte på den hvide is. Det skriver BBC.

Den svenske New York Rangers-målmand, Henrik Lundqvist, er en af de spillere, der i april valgte at udtrykke kritik af NHLs beslutning om at udelukke sine spillere fra at deltage i Vinter-OL.

»Skuffende nyheder, NHL vil ikke være en del af OL i 2018. En kæmpe mulighed for at markedsføre spillet på den største platform, er gået til spilde,« skriver svenskeren på Twitter.

NHLs bestyrelse, som har taget beslutningen, består af ejerne for de 30 hold i ligaen. Grunden til, at beslutningen om at udelukke spillerne fra at deltage i Vinter-OL kom, er at der er en betydelig tidsforskel mellem Nordamerika og Korea.

Dette ville betyde, at kampene til Vinter-OL spilles midt om natten for det amerikanske publikum. Og netop derfor mente NHLs bestyrelse ikke, det var hensigtsmæssigt for dem at sætte ligaen på pause i tre uger.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her