Annonce
Sport

Olga Fatkulina er ny europamester på trods af rolle i dopingskandale

Ifølge den russiske atlet endte hun på dopingliste grundet hendes store kinder.

Foto: Pavel Golovkin/AP

Russiske Olga Fatkulina er en af de russiske atleter, som er udelukket fra februars vinter-OL på grund af sin rolle i det statsorganiseret dopingprogram i forbindelse med vinter-OL i Sotji.

Alligevel kunne Fatkulina søndag kalde sig ny europamester i hurtigløb på skøjter for hold. sammen med to andre landsmænd.

I modsætning til Den Internationale Olympiske Komité, IOC, har Det Interne Skøjteforbund, ISU, ikke udelukket russiske atleter involveret i Sotji-skandalen fra mesterskaber, mens deres sager bliver behandlet af Den Internationale Sportsdomstol, CAS.

Derfor kunne herreløberen, Aleksandr Rumjantsev, ligesom Fatkulina tage en medalje ved det netop overstået EM.

Kritik: »En joke«, at russiske atleter udelukket på livstid stadig konkurrerer

Efter hun blev russisk mester i 2017, kom Fatkulina med sin udlægning af egen indblanding i den russiske dopingsag.

»Rodchenkov (Grigory Rodchenkov, der var manden på dopingprogrammet, red.) tog mig med på sin liste på grund af mine kinder. Ud fra størrelserne af dem gik han ud fra, at jeg siden barndommen havde taget væksthormon,« udtalte Fatkulina til det russiske medie Sovjetskij Sport.

En udtalelse, som alt tyder på, er oprigtigt ment.

»IOC's advokater beskylder os for at bryde anti-dopingreglerne. De siger, at russisk sport er beskidt og har forsøgt at trække os (skøjteløberne, red.) ned i mudderet. De hævder også, at vi var en del af dopingen, selvom vores prøver var rene,« har Fatkulina også udtalt.

Russiske atleter advaret mod at genskabe flag på dragter

Da dopingskandalen fra Sotji blev afsløret skete det med stærk dokumentation for, at Rodchenkov, ansatte på hans laboratorium og russiske agenter byttede "beskidte prøver" fra russiske atleter ud med rene uden spor af doping, som var blevet indsamlet inden vinter-OL i 2014.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her