Annonce
Sport

Danske sportsklubber sjusker og fusker med skat

Skat indkræver tocifret millionbeløb efter at have fundet fejl i 77 procent af kontrollerne i treårig periode.

Danske idrætsklubber agerer ofte i strid med skattereglerne, når de udbetaler løn til spillere og ledere.

Det er en af konklusionerne på et treårigt projekt, som Skat har gennemført og nu afsluttet i dansk professionel idræt.

Myndigheden har foretaget 1375 kontroller af personer og klubber, især i håndbold samt fodbold, og der er fundet fejl i 77 procent af dem.

Derfor har Skat indkrævet et tocifret millionbeløb i manglende betalinger, skriver Politiken.

Fejlene sker eksempelvis, når spillere og ledere får skattefri kørepenge, de ikke har ret til. Eller at de modtager rejser og tøj uden at blive beskattet af goderne.

Orla Riishede, der er underdirektør i Skat, fortæller, at fejlprocenten er højere, end Skat er vant til at se i andre projekter.

Men han pointerer, at der typisk er mere tale om fejl, mangel på viden og sjusk end egentlig fusk.

Det afspejler sig i, at Skat kun har rejst krav om bøde i 11 sager.

- Det er de tilfælde, hvor overtrædelsen er så alvorlig, at vi mener, det er bevidst snyd eller groft uagtsomt. Det kunne være massivt brug af kørselsgodtgørelser, så beløbene bliver så store, at det ikke kan passe.

- Når enhver kan se, det reelt set er aflønning af en spiller. Måske har han ikke engang kørekort – det har vi været ude for, siger Orla Riishede.

Sagerne har ifølge Politiken ført til reguleringer for 71,8 millioner kroner. Det er det beløb, som er blevet beskattet forkert, fordi klubber har betalt for lidt i moms eller spillere for lidt i skat.

Derfor har Skat i sidste ende kunnet indkræve et "pænt tocifret millionbeløb".

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Om Fox-kritikken af Danmark: Når sandheden skal frem

Gennem generationer har danskerne valgt at opbygge samfundet anderledes end USA, hvilket aldrig har afholdt også danske politikere fra at kritisere amerikanerne for den måde, hvorpå de har valgt at indrette sig.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Bolig
Danmarks svar på San Francisco: På toppen af alting bor borgparret fra Vejle
Ægtepar har adopteret middelalderstilen, siden de for halvandet år siden flyttede ind i Vejles nok mest specielle "borghus" med ”katakomber”, buer og hvælvinger. 
Se flere
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her