*

Sport

Landstræner overvåger hvert eneste skridt, som AGF’er tager

Mustafa Amini håber på at blive udtaget til Australiens VM-trup.

Mustafa Amini - i hvidt i kamp med Silkeborgs Robert Skov - håber på at komme til VM i Rusland. Foto: Ernst van Norde

Hver morgen og hver aften skal Mustafa Amini kontakte det australske fodboldforbund via en app for i detaljer at meddele, hvordan han har trænet i sin klub. Midtbanespilleren fra AGF er med i bruttotruppen på det australske landshold, som netop har kvalificeret sig til VM i Rusland.

»Landstræneren ser alle AGF’s kampe på video, og han kender mig fra dengang, jeg spillede i Australien. Han ved, hvilken type spiller, jeg er. Han er vildt omhyggelig. Alle spillere skal hver morgen og eftermiddag skrive beskeder ind i en app. Vi skal registrere alt det, vi træner. Hvor længe har jeg trænet? Hvilken form for træning? De overvåger alt. Og træneren ser og analyserer alle kampene,« forklarer Mustafa Amini, 24 år.

Han er en af 35 spillere i bruttotruppen, som om et halvt års tid skæres ned til de 23, som skal med landstræner Ante Postecoglou til VM.

To landskampe

Mustafa Amini blev ikke udtaget til Australiens afgørende playoff-kampe mod Honduras, men tidligere har han seks gange deltaget i landsholdssamlinger, og han er noteret for to A-landskampe.

»VM er et af mine store mål. Men det sker kun, hvis vi får en god sæson i AGF. Og jeg skal spille bedre. Det skal kombineres. Der er altid en chance, og den kan jeg udnytte, hvis jeg gør det godt i AGF,« siger Mustafa Amini.

Fem mål fra mig vil ikke betyde, at jeg kommer til VM.
Mustafa Amini, australsk AGF-spiller

Konkurrencen om at komme med på det australske landshold er stor. Især på midtbanen er australierne godt besat. Holdets anfører, Mile Jedinak fra Aston Villa, er defensiv midtbanespiller på det australske landshold. Han lavede hattrick, da Australien sikrede sig VM-pladsen med en sejr på 3-1 over Honduras.

»Vi har midtbanespillere fra Premier League, Aaron Mooy fra Huddersfield, f.eks., vi har Tom Rogic, der spiller i Celtic, og så er der Mile Jedinak,« forklarer Mustafa Amini.

AGF’eren har et afklaret forhold til, at rivaliseringen er hård.

»Jeg blev ikke udtaget til den seneste trup, fordi mit spil ikke var, hvor det skulle være. Som landsholdsspiller skal man levere gode præstationer hele tiden. Ellers er der en anden, der står klar. Se bare på vores anfører, han var tilbage efter en skadespause. Han spiller på samme plads som mig,« siger Mustafa Amini.

Spillet skal forbedres

Han ved, at hans vej til VM i Rusland går hen over en Superligasæson, som skal blive bedre. For hvis AGF ikke leverer gode kampe, så mindskes hans muligheder.

Blå bog

Mustafa Amini

  • Alder: 24 år, født i Sydney, søn af afghansk far og nicaraguansk mor
  • Karriere: Central Coast Mariners, Australien (51 kampe, 4 mål), Borussia Dortmund (0 kampe), Randers FC (29 kampe, 0 mål), AGF (56 kampe, 5 mål)
  • Landshold: To A-landskampe for Australien; debut mod de Forenede Arabiske Emirater i VM-kvalifikationskamp i april, siden indhop mod Japan i VM-kvalifikationen.

»Jeg tror på mine evner. Gør jeg det godt i AGF, er chancen stor. Jeg er en af dem, der har spillet flest kampe i AGF, men jeg er langt fra tilfreds med mine egne præstationer. Hvis jeg havde scoret seks mål og lagt op til seks mål, kunne jeg være mere tilfreds. Men som spiller skal du altid forbedre dig. Det skal alle spillere i AGF være i stand til.«

I sin første sæson i AGF lavede Mustafa Amini fem mål, i denne sæson har han sin første scoring til gode.

»Det handler ikke om at score mål. Jeg skal hjælpe holdet generelt set. Jeg har spillet en anden rolle på det seneste. Da jeg begyndte i AGF og fik scoret en håndfuld mål, spillede vi en anden formation, 4-1-4-1, og jeg lå længere fremme på banen. Nu er jeg mere defensiv. Selvfølgelig vil jeg gerne bidrage med mål, men hvis jeg hjælper bedst ved at forsvare og sætte angrebene i gang, er det helt fint.«

Klubben er vigtigst

Mustafa Amini ved, at landstræneren nøje gransker hans præstationer.

»Fem mål fra mig vil ikke betyde, at jeg kommer til VM. Træneren har garanteret os alle, at han ser på vores form over de næste syv måneder. Og mit mål er at spille godt. Og så samtidig hjælpe AGF tilbage til toppen. Klubben er det vigtigste,« understreger Mustafa Amini.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her