Sport

Medstifter kritiserer udvidelse af "Årets Sportsnavn": »Et akademisk og patetisk træk«

Da Danmarks største idrætspris tog form i 1991, var tidligere sportsredaktør på Jyllands-Posten Frits Christensen en af personerne bag. Nu tager medstifteren af "Årets Sportsnavn" kraftig afstand til udvidelsen dette års kåring.

En af medstifterne af "Årets Sportsnavn" er i torsdagens udgave af Jyllands-Posten ude med en harsk kritik af den udvidelse, som Danmarks største og fornemmeste idrætspris i år har gennemgået.

Tidligere har DIF og Jyllands-Posten fundet en vinder blandt tre nominerede atleter. Men som noget nyt er kåringen i år blevet udvidet, så den starter med 15 indstillinger, hvoraf der skal findes tre nominerede, før den endelige vinder kåres.

Den ændring er fatal for prisens status, mener Frits Christensen, der som sportsredaktør på Jyllands-Posten fra 1988 til 2006 var med til at stifte "Årets Sportsnavn" 1990 sammen med DIF.

Axelsen slog sit store idol i VM-finalen

I et debatindlæg i torsdagens Jyllands-Posten skriver Frits Christensen blandt andet, at udvidelsen er et resultat af »misforstået politisk korrekthed«.

»At blande bredde, elite og paraidræt sammen i en stor pærevælling for at belønne årets største danske idrætspræstation er ikke at yde de handicappede mere respekt - snarere det modsatte. Et akademisk og patetisk træk, styret af misforstået politisk korrekthed,« skriver Frits Christensen.

»Jeg er fuldt ud bevidst om, at jeg nu lægger hovedet i galgen hos forsamlingen af politisk korrekte, når jeg plæderer for, at handicapidrætten er fejlplaceret i nomineringen til Årets Sportsnavn – ud fra de præmisser, der oprindelig var sat op for prisen som belønning for den absolutte toppræstation i eliten,« skriver han.

Fodboldknægten er vokset i rødt og hvidt

Jyllands-Postens nuværende sportsredaktør, Troels Henriksen, afviser i sin replik til Frits Christensens indlæg, at "Årets Sportsnavn" bliver mindre elitær med udvidelsen.

Tidligere sportsredaktør: DIF og Jyllands-Posten har taget livet af Danmarks største idrætspris

»Danmarks officielle eliteidrætspris ændrer ikke fokus. Der er dog plads til, at den kan få en endnu stærkere placering,« skriver Troels Henriksen.

»Over de næste tre søndage vil vi grundigt og fyldigt omtale hver enkelt nominerede og derved klart adskille dem fra de indstillede. Vi fastholder derved Årets Sportsnavns elitære særpræg. Dette handler ikke om enten-eller men om både-og. Det er ikke patetisk, og det har ikke noget at gøre med at blande elite-, bredde- og paraidrætten sammen,« skriver Henriksen.

»Det er et velment, seriøst bud på at give prisen endnu mere fylde og udvikle den i takt med, at Danmark er blevet en idrætsnation, som gør sig gældende i flere sportsgrene og discipliner,« skriver sportsredaktøren og fremhæver, at Danmark vandt 24 OL-medaljer sammenlagt i 2012 og 2016, mens det blev til i alt 10 i 1988 og 1992 ved de to olympiske lege omkring prisens stiftelse i 1991.

»Frits Christensen var en glimrende initiativtager til Årets Sportsnavn. Dette forsøger vi at føre videre, da det ville være synd at lade Danmarks flotteste idrætspris passe sig selv,« afslutter Henriksen i sit svar til Christensens kritik.

De 15 indstillede til "Årets Sportsnavn" kan ses her.

Den første af tre nominerede præsenteres på søndag i Jyllands-Posten.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Tidligere vindere
Årets sportsnavn - Tidligere vindere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her