Skole

Mediekonkurrencen 2018, "Elsk dig selv": Vinderne er fundet

Otte skoleklasser er nu blevet valgt som vindere af Politiken, Ekstra Bladet og Jyllands-Postens Mediekonkurrence 2018: Elsk dig selv. Et samarbejde med Sex & Samfund og Mary Fonden.

Vinderne af Mediekonkurrence for skoler 2018 med titlen ’Elsk dig selv – krop og idealer’ er fundet og kan nu se frem til at blive hyldet i JP/Politikens Hus i København.

Tak til alle de mange elever og lærere, der deltog i Mediekonkurrencen for Skoler og for alle de gode og spændende artikler, de mange interviews og kreative indslag.

Juryen har været meget imponeret over dette års høje standard - både for indhold og udtryk. Vinderne er blevet udpeget på baggrund af deres evne til at nuancere emnet og samtidig holde sig indenfor den journalistiske genre. Det vil sige, at vinderklasserne på eksemplarisk vis har formået at forholde sig objektive, lave opsøgende journalistik med mange interviews og kilder samt mestret en tydelig og overskuelig formidling af deres historier.

Vinderne er:

Ekstra Bladet avis 6.- 7. klasse
Hadbjerg Skole, 7A, 'Hadbjerg news'
 
Politiken avis 6. – 7. klasse:
Lillevang Skole, 7D, 'Eksistens: Elskværdighed - Troværdighed'
 
Jyllands-Posten avis 6. – 7. klasse
Hadbjerg Skole, 7B, ’Hadbjerg Tidende’

Nyhedssite 6. – 7. klasse
Vonsild Skole, 7A, ’BeYou Expressen’

Ekstra Bladet avis 8. – 10. klasse:
Solhverv Privatskole, 8A, 'Solhverv News'
 

Politiken avis 8. – 10. klasse
Rønne Privatskole, 8Y, ’Rønne Privat News’
 
Jyllands-Posten avis 8. – 10. klasse
Brøndbyvester Skole, 8A, ’Globe News’

Nyhedssite 8. – 10. klasse:
Himmerlands Ungdomsskole, 10. Klasse/Journa10, 'Perfektum'

Vinderklasserne vil blive hædret ved en event den 17. maj i Pressen, JP/Politikens Hus i København. Præmierne overrækkes af chefredaktørerne fra de tre dagblade. Ligestillingsminister Eva Kjer Hansen vil deltage under hele eventen og sige et par ord til vinderklasserne. Det samme vil vicegeneralsekretær for Sex og Samfund, Tania Dethlefsen. Det hele styres af rapperen Per Vers. Derudover kommer Wafande og giver en minikoncert.

Vinderne er blevet kontaktet.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Mediekonkurrence for skoler - efterår 2018: Elever skal dyste i nyheder om en forbedret verden
Generation Verdensmål. Sådan lyder overskriften til efterårets Mediekonkurrence for skoler 2018, som netop har åbnet for tilmelding. Med temaer som klima, bæredygtighed, lighed og forbrug giver JP/Politikens Hus og Verdens Bedste Nyheder 6.-10. klasse viden om de store fremskridt og løsninger i verden, som sjældent kommer på forsiden. Konkurrencen støttes af Udenrigsministeriets Oplysningspulje.
Projekt Det frie ord

Det fulde overblik: Det frie ord

Jyllands-Postens undervisningsprojekt ”Det frie ord” er et gratis tilbud til folkeskoler, gymnasiale uddannelser og sprogcentre. Projektet har til formål at gøre rede for den historiske udvikling af ytringsfriheden i Danmark – og at forklare de regler og love, som regulerer ytringsfriheden.
Nyheder om uddannelse
12:20

Ordblinde er blevet svigtet de seneste 30 år

Inger la Cour, cand.pæd.psych., København K
Interessen for begrebet håndskrift er tiltagende, og det er godt, for det at lade børn fra start lære en sammenhængende håndskrift er den skjulte hjælp til den femtedel af befolkningen, som med større eller mindre vanskeligheder i ordblindeområdet er blevet svigtet de senste 30 år.
08:45

Debat: Kommuner skal prioritere bevægelse i skolen

Annette Lind (S), undervisningsordfører, Holstebro | Anni Matthiesen (V), børne- og undervisningsordfører, Grindsted | Finn Kristensen, formand i Dansk Skoleidræt, Nyborg
Ikke alle skoler lever op til kravet om 45 minutters daglig bevægelse for eleverne.
21.05

Eksansat i det offentlige hamsterhjul: Der er brug for et oprør mod systemet

Louise Lindhagen, cand.mag., selvstændig og kandidat til Folketinget (K), Nykøbing Falster
Jeg siger ikke, at alle akademikere i det offentlige laver uakademisk, unødvendigt arbejde, men desværre er der mange, der gør.
20.05

Debat: Kan kvalitet passe på 7-trinsskalaen?

Sebastian Thomassen, formand for Frit Forum Århus stud.scient.pol. ved Institut for Statskundskab, AU
19.05

Det er oplagt med ”talenttimer” i skolen

Anders Lange, cand.pæd.soc., Frederiksberg
Der er mange folkeskoleelever, der brænder for en hobby ved siden af skolen. Desværre har skolereformen vanskeliggjort det.
14.05

JP mener: Dimittendsatsen bør sænkes

Hellere sænke skatten på de højt uddannedes arbejde end at understøtte netop færdiguddannede, der har brug for en tænkepause.
Mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her