NB-infotekst Bolig

Intro-tekst til Bolig-nyhedsbrev 14.06.2018

En helt ny by er ved at lande nord for Aarhus

Kære læser!

Selv om den foretrukne boligform i Danmark stadig er det traditionelle enfamilieshus eller en lejlighed, sker der i disse år en udvikling inden for arkitekturen. Innovative arkitekter tegner i dag byområder, hvor man begynder at blande forskellige befolkningsgrupper, som tidligere boede adskilt – f.eks. studerende og gamle.

I Elev nordøst for Aarhus har byudvikleren Jørn Tækker og Tækker Group – i samarbejde med arkitektfirmaerne Loop, Hune & Elkjær og Aart – anlagt byen Nye. Her er grundtanken bæredygtige boliger med delehaver, deledrivhuse, deledyr og delebiler.  Nye kaldes "Fremtidens forstad", og når den er fuldt udbygget, forventer man, at der vil bo ca. 15-20.000 indbyggere.

Fællesskab er også nøgleordet for boligreportagen fra vestjyske Harboøre, hvor ægteparret Helle og Georg Langer fundet har deres drømmehus, en gammel rødstensvilla fra 1902. Huset var fra dengang byens telefoncentral, og herfra styrede de to søstre Nancy og Grethe, som boede på hver sin etage, byens telefonsamtaler. Byens børn var altid velkomne i haven til en snak og en karamel – og samme princip med åbenhed over for naboer og kvarterets børn har Langer-parret valgt at fortsætte.

Hvis de lange lyse sommeraftener giver dig lyst til at holde en sommerfest, får du masser af tip til nemme DIY-idéer i brevkassen af Tina Dalbøge.

God fornøjelse

Astrid Ellemo, boligredaktør

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her