Mobil

Mobil ordbog

Det Mobile Internet

Dette er det selv samme Internet du kender fra din computer. Forskellen er blot, at ”Det Mobile Internet” er tilpasset til mobiltelefonens skærm.

3G

For at kunne benytte 3G netværket skal du have en 3G-mobiltelefon. Med denne kan du bl.a. få højere hastigheder på data-overførelse til og fra din mobil samt føre videosamtaler. 3G kaldes også UMTS. 3G er en forkortelse for 3. Generation.

3GPP

3GPP er et video-format til 3G mobiltelefoner. For at kunne se 3GPP-video skal din mobiltelefon understøtte formatet og du skal være tilmeldt GPRS hos dit teleselskab.

GPRS (2½G)

GPRS, også kaldet 2½G, bruges til at skabe dataforbindelse fra din mobiltelefon til Internettet. For at benytte GPRS skal du være tilmeldt dette hos dit teleselskab samt have en mobiltelefon der understøtter GPRS. Når du benytter GPRS-adgang betaler du for mængden af data (Kilobyte) du sender (uploader) og modtager (downloader). GPRS er en forkortelse for General Packet Radio Service.

GSM

Størstedelen af de mobiltelefoner der er på markedet i dag er GSM-telefoner. GSM-telefoner kaldes også for 2G-telefoner. GSM er en forkortelse for Global System for Mobile Communications.

MMS

Med MMS har du mulighed for at sende tekst, billeder, lyd og videoklip til en anden mobiltelefon. Som en tommelfingerregel kan de fleste mobiltelefoner med farveskærme sende og modtage MMS. MMS er en forkortelse for Multimedia Message Service.

SMS

Med SMS kan du sende korte tekstbeskeder fra en mobiltelefon til en anden. En SMS kan højst indeholde 160 tegn/bogstaver. De fleste mobiltelefoner kan dog kæde flere SMS’er sammen. Alle mobiltelefoner kan sende og modtage SMS. SMS er en forkortelse for Short Message Service.

WAP

WAP er det ”sprog" som mobiltelefoner bruger for at komme på Internettet. Hvis din telefon kan "wappe", kan den gå på Internettet og vise internetsider tilpasset til mobiltelefonens display. Alle nye mobiltelefoner samt de fleste mobiltelefoner produceret efter 2001 har indbygget WAP og kan derfor gå på Internettet. WAP er en forkortelse for Wireless Applikation Protocol.

null
Følg
Jyllands-Posten
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her