Fem aktiviteter, du kan lave i det fri

De lune måneder nærmer sig, og det kalder på bevægelse og motion i det fri, så det gode vejr kan nydes. Jyllands-Posten giver her sit bud på fem sjove aktiviteter, hvor hele familien kan lege med.

Artiklens øverste billede
Foto: Sybarite48

Kajaksport

Spejlblanke overflader, lyden af natur og dine egne kræfter, der får kajakken til at skyde sig vej gennem vandet. At ro kajak er både god motion og en fortrinlig måde at opleve naturen på.

Kajakker fremstilles i flere sværhedsgrader samt børne- og voksenstørrelser, så du kan få den type, der passer til dig, uanset hvad dine ambitioner er.

F.eks. kan havkajak være en god mulighed, hvis du vil på længere udflugter og opleve naturen frem for at dyrke konkurrencesport. Uanset hvilken type kajak du foretrækker, er det dog vigtigt at have styr på teknik og sikkerhed, inden du bevæger dig ud på egen hånd.

Du kan læse mere om de forskellige muligheder på Dansk Kano og Kajak Forbunds hjemmeside.

Foto: Nordicwalkingzaragoza

Træklatring

Hvis høje trætoppe, duften af bark og fysiske udfordringer tiltaler dig, kan træklatring være en frisk og spændende aktivitet. Træklatringsinstruktør Flemming Mumm fra traeklatring.dk forklarer, at det ofte er den grænseoverskridende højde samt naturoplevelsen, der giver klatreren det største kick.

Derfor kan aktiviteten sagtens samle hele familien, så længe der tages hensyn til de yngstes fysiske muligheder for at klatre fra gren til gren. Træklatring er dog ikke det samme som barndommens leg i baghavens gamle æbletræ. Når du skal op i højderne, kræver det den rette viden og det rette udstyr, så du med ro i sindet kan nyde udsigten fra trækronerne.

Derfor er det bedst, at mindst to personer er til stede, når der skal klatres, så du har en hjælper, hvis rebet glider fra dig.

Vil du vide mere om træklatring og muligheden for et arrangement nær dig, kan du finde yderligere information på træklatning.dk.

Foto: Flemming Mumm

Stavgang

Med to svingende stave som dine trofaste følgesvende stormer du i højt gående tempo frem på skovstien. Teknikken kaldes Nordic Walking, bedre kendt som stavgang, og er meget mere end bare almindelig gang.

For det første er det en skånsom træningsform i forhold til kroppens led, der belastes langt mindre end ved f.eks. løb. Derudover aktiveres dine armmuskler ved brug af stavene, så din puls og kalorieforbrænding øges.

Som en yderligere bonus kan stavgang dyrkes af alle alderstrin, uanset konditionsniveau, da du med tiden kan øge vægten af dine stave og dermed modstanden.

Sporten er oplagt til de danske skovstier, hvor du kan få pulsen op og nyde naturen på samme tid. Det eneste, der kræves, er en tilvænningsperiode, hvor du lærer dine stave at kende. På internettet kan du søge efter eventuelle hold eller klubber i dit nærområde.

Foto: Oskarlin

Orienteringsløb

Vil du udfordre din hjerne og forbedre din kondition, kan orienteringsløb være en sjov vej til målet. Her skal du finde poster, som er tegnet ind på en særlig rute gennem skov eller andet terræn.

Orienteringsløb er en sport for hele familien, da du kan vælge baner, der er tilpasset dit niveau, og de eneste nødvendige hjælpemidler er kort og kompas. De to redskaber bliver til gengæld dine bedste venner, når du skal finde den hurtigste vej over sti og vandløb.

Dansk Orienterings-Forbund kalder derfor kortlæsningen for orienteringssportens sjæl: Jo bedre du bliver, jo hurtigere kan du aflæse kortet og vurdere dit vejvalg, så du gennemfører banen på mindst mulig tid.

Dansk Orienterings-Forbunds hjemmeside kan du finde information om løb og klubber i nærheden.

Mountainbike

Tiltales du af fart, råt terræn og er du bidt af en gal cykelentusiast? Så fat cykelhjelmen og kør mountainbike i de danske skove. Her kommer du for alvor tæt på træer, kogler og kviste, du føler vinden suse og mærker den mudrede skovbund spytte dig i ansigtet.

Vil du nyde naturen alene på din cykel, kan du sagtens trille rundt på skovstierne for dig selv, men vil du cykle med andre og deltage i MTB på klub- eller konkurrenceplan, har du rig mulighed for det i de danske MTB-klubber rundt i landet.

Er udstyret i orden, kan både de yngste og de ældste i familien sagtens være med.

www.singletrack.dk kan du finde en klub i nærheden af dig.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.