Fem campingpladser med særpræg

Dancamps har valgt at give sine campingpladser hver sit tema, udstyr og faciliteter.

Artiklens øverste billede
Pladsen rummer en blanding af hytter og pladser til telte, campingvogne og autocampere. Foto: Per Raahauge

Kolding City Camp er den sydligste, der gæstes af mange modne gæster, der blandt andet vil på byferie med kulturelle oplevelser.»Vi kan godt lide "kulturcampister". Og vi får mange af dem som gæster her på Kolding City Camp, hvor de dyrker "det aktive liv" med besøg på kunstmuseet Trapholt og Koldinghus samt lever bylivet generelt,« fortæller Camilla Dvinge, der sammen med sin familie har skabt Dancamps.De har i løbet af en årrække sammensat deres egen kæde med fem campingpladser i det midtjyske. Alle har tre stjerner, og der er ikke umiddelbare planer om at gå efter flere stjerner.Kærligheden til campinglivet kom tidligt i familien. Helt tilbage i 1956 begyndte Camilla Dvinges farfar, Hans Dvinge, i Kolding at producere danske MKP-campingvogne på hendes oldefar Mikkel Kristian Pedersens karrosserifabrik.Ikke langt derfra skabte familien først Kolding City Camp, der faktisk ligger i et industrikvarter, men er hyggelig med små hytter, gode pladser og grøn bevoksning.»Vore gæster kan godt lide pladsen. Og navnet fortæller jo, hvad de skal forvente,« uddyber Camilla Dvinge.

Specielle faciliteter

Og så er de på pladserne glade for hunde. Faktisk er der hundehuse i samme stil ved siden af hytten, man lejer. Ligesom Dancamps er ved at etablere hundebade på alle deres pladser.City Camp ligger kun tre kilometer fra byens centrum og i overkommelig afstand til f.eks. Legoland og Lalandia i Billund samt seværdighederne på Fyn. Den er også tænkt som pladsen for et hurtigt stop på vejen mellem syden og norden. Derfor har man vænnet sig til, at gæster ofte bliver forsinket på grund af køer på motorvejene. Men det klares med et par nøglebokse med kodeadgang, så receptionisten ikke behøver at være vågen hele natten.Generelt arbejder Dancamps meget med digitale løsninger med fælles booking og telefonsystem. Og gæsterne kan lide det. "Adgang til internet" er et af de første spørgsmål, de stiller.

Stordriftsfordele

Alle Dancamps' pladser tilbyder hytter i forskellige udstyrsniveauer og derfor også i forskellige prisklasser. Herudover har pladserne de traditionelle pladser til campingvogne, telte og autocampere.»Udlejningen af hytter, telte og pladser til autocampere er stigende. For at skabe et nemt tilbud til autocamperne har vi etableret Stellplätze til autocampere, som gæsterne kender fra Tyskland. Her er plads til 10-15 autocampere med de faciliteter, de efterspørger.«

Butikker i byen

Til gengæld har man på pladsen i Kolding fravalgt butik og restauration på pladsen. Den ligger i en by, hvor forretninger og kiosker med stort udvalg ligger lige i nærheden.»På samme måde har vi på alle pladserne udliciteret rengøringen til ISS. Så om vinteren kan vi klare os med 15-20 faste medarbejdere i alt samt yderligere 30 om sommeren. Alle medarbejdere kender alle vore pladser og kan supplere hinanden ved sygdom eller ferie,« slutter Camilla Dvinge.Ud over synergien med deres egne fem pladser, deltager Dancamps i et europæisk samarbejde. De er således skandinavisk repræsentant for Camping Cheque, hvor 622 pladser i hele Europa tilbyder en enhedspris på 115 kr. pr. nat for to personer - samt har en række andre tilbud til campingfolket. Det giver mange besøg på pladserne i lavsæsonen.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen