Bøderegn: Bilferien kostede dyrt

Familiens tur til Norditalien var et brag af en sommerferie. Men en uventet regning dukkede op kort før jul.

Artiklens øverste billede
Johnny og Anette Frederiksen modtog fire bøder på i alt 1.400 kroner efter deres sommerferie til Italien.

Fire bøder på i alt 1.400 kroner blev kort før jul en bitter påmindelse om Johnny Lilja Frederiksen og familiens ferie i Italien fire måneder tidligere.

Den 65-årige pensionerede offset-trykker fra Bagsværd er en af de mange turister, der uforvarende er blevet straffet for at køre ind i en af de snesevis af italienske miljøzoner.

”Det er nogle dyre lærepenge. Og jeg kan kun råde andre til at sætte sig godt ind i reglerne og skiltningen på det sted, hvor de tager på kør-selv-ferie. Det kommer nemlig flere særregler, når man kører sydpå,” siger han.

Sammen med sin lillebror, lillesøster og deres ægtefæller var han i sommer på ferie ved Garda-søen i Norditalien.

Europcar sendte den danske familie en regning med fire bøder på i alt 1.400 kroner.

Fire dage efter ankomsten 30. juli kørte selskabet til den smukke by Verona for at høre operaen "Aida" på det gamle amfiteater.

Men ingen af de seks rejsefæller tog notits af skiltene med teksten 'Zona traffico limitato' - eller de kameraer, der sidder ovenover, og affotograferer nummerplader.

”Vi havde lejet en bil på italienske nummerplader og spekulerede ikke nærmere over det, da vi kørte ind i byen. Men det viste sig senere, at vi havde fået tre bøder på under en time,” fortæller Johnny Lilja Frederiksen.

Turister kører direkte i fælden

Miljøzonerne findes i adskillige byer i alle de italienske regioner. De er over en kortere årrække blevet indført for at beskytte de historiske bykerner, reducere forurening fra biltrafikken eller begge dele.

De lokale trafikmyndigheder gennemgår minutiøst billederne fra kameraerne langs miljøzonerne. Og er man ikke registreret beboer eller forretningsdrivende, falder hammeren.

På intet tidspunkt under rejsen havde hverken Johnny Lilja Frederiksen eller resten af selskabet nogen anelse om, at de havde brudt reglerne.

Og det blev endda også til en fjerde bøde på 45 euro på afrejsedagen, da udlejningsbilen skulle afleveres i Milano.

Det var Johnny Lilja Frederiksens brors navn, der stod på lejekontrakten hos Europcar, og som derfor fik fratrukket 1.400 kroner i december.

”De gjorde opmærksom på, at de havde nævnt det i deres papirer, at man ikke måtte køre ind i miljøzonerne. Men man sætter sig jo ikke ned og læser det igennem på italiensk. Særligt ikke, når man ikke er særlig god til sproget,” siger Johnny Lilja Frederiksen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen