Let campingvogn for hele familien

Bilerne bliver mindre og mindre, så alene derfor er det værd at kigge nærmere på Bürstners Premio-serie, der består af 11 indretninger. Den lette campingvogn kan trækkes af stort set alle familiebiler, og prisen er fornuftig.

Artiklens øverste billede
Den lille, lette rejsecampingvogn til hele familien - selv med tre børn. Foto: Rasmus Schønning

Denne Bürstner Premio 485 TK er ideel til en familie bestående af to voksne og to børn. Der er også soveplads til et tredje barn, men det kræver en opredning hver aften.

Campingvognen er lille. Alligevel er der blevet plads til det hele, for hver cm er udnyttet til det yderste. Det kan dog anbefales, at man tager et godt fortelt med på ferie, for pladsen vil på regnvejrsdage hurtig blive for trang for fire-fem personer inde i vognen.

Luksussoveværelse

I en campingvogn af denne størrelse er det luksus, at forældrene har deres egen soveafdeling med stor fransk dobbeltseng med behagelige madrasser. Der skal ikke redes op hver aften, og det er en stor lettelse.

Under dobbeltsengen er der et stort opbevaringsrum, hvor man kan have campingmøbler mm. Der er serviceklap, så det hele kan nås udefra. Selv om denne klap koster ekstra, er den noget, som man vil sætte pris på i længden. Ved siden af dobbeltsengen er der toilet med mulighed for at bruse. Der er dog ikke meget plads.

I en campingvogn af denne størrelse skal man gå på kompromis for at få plads til det hele. Her er sovekomforten f.eks. prioriteret over madlavningen. Køkkenet er fuldt funktionelt, men lille. Køleskabet er også lille til en familie på fire personer, så det kræver enten, at man handler ofte eller medbringer en ekstra køleboks.

Der er varmt og koldt vand, komfur og køleskab, så man er totalt uafhængig på den minimale plads.

Det samme gør sig gældende for stue og siddegruppen ved siden af køkkenet. Her kan man i nødstilfælde sidde to voksne og to børn, men man sidder ikke komfortabelt.

På regnvejrsdage vil man typisk fordele sig, så nogle ligger i sengene og læser, mens andre sidder ved bordet. Det fungerer, og det er det vigtigste.

Børnenes afdeling

Børnene har deres egen afdeling med gode køjesenge og opbevaringsplads. Sengene er sikrede og har både lamper og udluftning. Alt er i orden. Under transport kan den nederste seng slås op, så man får endnu mere opbevaringsplads, og alle ting kan komme ind og ud via den store serviceluge ved siden af hoveddøren.

Der kan også lukkes af til børnene, når de er lagt i seng, så forældrene kan hygge sig i stuen om aftenen.

Frihed frem for alt

Denne campingvogns største fortrin er størrelsen og vægten, der gør, at man kan tage den med overalt, uden at den belaster brændstoføkonomien uacceptabelt.

Den er en perfekt sommerferiecampingvogn for børnefamilien, der vil på opdagelse og have friheden til let at kunne rejse fra sted til sted. Man har alt med, om end pladsen er beskeden, og med et let rejsefortelt i bagagen er man totalt fri og uafhængig.

Med lidt ekstra varmekilder, f.eks. gulvvarme, vil man også kunne få glæde af den forår og efterår, men den er ikke en perfekt fastliggervogn – der er ganske enkelt for lidt plads. Denne model fås også i en kampagneudgave, Comfort, hvor man får endnu mere udstyr med i prisen, som er særdeles god.

Der er basis for at gøre et godt køb, hvis indretningen passer.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen