Svenske turister vil gerne betale til miljøet

Når svenskerne rejser på ferie, vil de gerne betale ekstra for at kompensere miljøet. De vil til gengæld ikke vælge mindre miljøbelastende transportformer.

Artiklens øverste billede
Svenskerne vil gerne betale til miljøet, men kun få ønsker at tage toget frem for fly. Foto: Colourbox

Det er det svenske forsikringsselskab Folksam, der har undersøgt, i hvor høj grad svenskerne tænker på miljøet, når de drager på bilferie til Sydfrankrig eller charterrejser til de Kanariske Øer. Og størstedelen af dem hiver gerne nogle hundredelapper ekstra op af tegnebogen for at betale tilbage for den ekstra belastning på miljøet, oplyser Folksam.

16 pct. af nabofolket angiver selv, at de gerne ville betale 500 svenske kr. i miljøkompensation for sommerens ferierejse, mens 13 pct. siger, at de vil lægge en ekstra svensk hundredekroneseddel på bordet på den konto.

Vil typisk betale 300 kr.

Flere placerer sig dog midt i mellem de to beløb, da 18 pct. af svenskerne gerne kompenserer miljøet med 300 svenske kr.

Men selvom 56 pct. af svenskerne altså gladelig tager ekstra penge op af lommen, er det på andre områder småt med viljen til at skåne miljøet. Sådan lyder det fra selskabet bag undersøgelsen, hvor 4.200 personer har deltaget.

”Svenskerne lader til at være villige til at betale for deres påvirkning af klimaet, men de er i mindre grad parate til reelt at ændre den måde, de holder ferie på,” siger Jan Snaar, der er miljøchef i Folksam.

Vil ikke ændre transport

Det er nemlig de færreste, der kan svare, at de lader hensynet til miljøet have nogen indflydelse på, hvor sommerrejsen skal gå til. Faktisk tænker 7 ud af 10 svenskere slet ikke over, hvordan deres ferieplaner påvirker miljøet.

Og de demonstrerer heller ikke den store vilje til at skåne miljøet ved at vælge transportmidler, der er mere miljøvenlige end det fly eller den private bil. Kun 17 pct. overvejer at vælge en mindre belastende transportform som eksempelvis togrejse.

Læs også: Interrail tilbage i varmen

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen