Redaktørens liste: Sporarbejde og færre tog påvirker sommertrafikken

Få fire gode sommerrejseråd fra rejseredaktøren.

Artiklens øverste billede
Ændringer i køreplanerne hos DSB kan betyder øget rejsetid i løbet af sommeren. Foto: Jens Hasse/ Chili Foto
Maria Meiner Christensen, redaktør, Rejser.

For sommeren over vil der være ændringer i de kendte køreplaner og færre togafgange, ligesom der er planlagt en del spor- og vedligeholdelsesarbejder, der kan betyde øget rejsetid og forsinkelser. Ændringerne kommer primært til at kunne mærkes på strækningerne mellem Odense og Nyborg, Odense og Svendborg, Herning og Struer samt på Køge Bugt-banen.

»Vi tilrettelægger køreplanen i sommerperioden, så den overordnet stemmer overens med det antal passagerer og det behov, der erfaringsmæssigt er i ferieperioden. Men det kan desværre ikke undgås, at der er passagerer, der bliver skuffede, fordi netop deres foretrukne tog ikke kører hen over sommeren – eller fordi, der er færre afgange at vælge imellem. Dertil kommer, at feriekøreplanen i år helt generelt har færre afgange som følge af sporarbejder,« siger administrerende direktør i DSB, Flemming Jensen, i en pressemeddelelse.

rejseplanen.dk eller på dsb.dk kan du holde dig opdateret om, hvorvidt de kommende sporarbejder og køreplans-ændringer får indflydelse på din rejse.

Et sæt tøj er nok: Dansk opfindelse gør feriekufferten lettere

Foto: Organic Basics

Hvem, der bare kunne finde ud af at rejse let og kun pakke en lille kuffert til ferien eller kun fylde den store halvt op. Tænk al den ekstra plads, der ville være i kufferten til souvenirs og lækkerier. Men nu er det faktisk muligt at rejse på ferie med kun ét sæt undertøj og ét par sokker i kufferten.

For en der er vant til at proppe kufferten, lyder det skørt, men det århusianske firma Organic Basics har lavet en kollektion af undertøj med antibakterielle egenskaber, der gør, at man kan genbruge tøjet af mange omgange – uden det begynder at lugte. Det er især smart, når man skal på ferie eller forretningsrejse eller bare gerne vil rejse uden for stor oppakning.

Undertøjskollektionen hedder SilverTech, og ved at kombinere specielle sølvfibre med økologisk bomuld bliver undertøjet bakteriedræbende. Sølvet er med til at eliminere lugt og sved, og stort set alle bakterier dræbes, så tøjet uden problemer kan bruges flere dage i træk.

Teknologien er tidligere blevet brugt i rumdragter og i hospitalsindustrien på grund af sølvets antibakterielle funktion, og nu kan teknologien altså snart komme med på rejser verden over.

Kollektionen, der består af underbukser, t-shirt og sokker, er allerede blevet forudbestilt for over en million kr. og er dermed den mest succesfulde modekampagne på Kickstarter i Norden nogensinde.

Undertøjet kan forudbestilles via www.indiegogo.com og koster cirka 500 kr. for et sæt med underbukser, t-shirt og sokker.

Falske net-konkurrencer: Sådan gennemskuer du om du kan vinde en rejse

Foto: Star Tour

“Vind en rejse til Maldiverne” lokker et opslag på Facebook. Opslaget ser ud til at komme fra en rejsearrangør, og alt, man skal gøre for at vinde, er at kommentere, synes-godt-om eller dele. Men opslaget er falsk, og ingen, af de 30.000 danskere, der har deltaget, vinder noget – ikke andet end risikoen for virus og spam på computeren.

Rejsebranchen oplever i øjeblikket en stigning i antallet af falske konkurrencer på Facebook, og eksemplet ovenfor er en falsk konkurrence lavet i Star Tours navn.

»Det er møgirriterende, at så mange danskere skal udsættes for den slags bedrag i vores navn. Desværre er svindlerne blevet bedre til at gøre de falske sider troværdige. Og når vi får én falsk side lukket, ligger der tre andre sider klar,« fortæller Nikolai Johnsen, der er pressechef for Star Tour i Danmark i en pressemeddelelse.

De falske Facebook-sider kan være svære at skelne fra de ægte sider, da logo og billeder ofte kopieres. Men besøger man siden, der gennem en konkurrence udlodder en rejse, vil man opdage, at siden ofte er oprettet for nylig og ikke har andet indhold end konkurrencer.

»De ægte sider er typisk meget ældre og har derfor en masse andet indhold. Vores Facebook-side har desuden et lille blåt flueben ud for navnet, der viser, at siden er ægte,« forklarer Nikolai Johnsen.

Derudover opfordrer pressechefen til, at man anmelder de falske sider, og at man efterfølgende sletter sit delte opslag, hvis man opdager, at man er blevet taget ved næsen.

Svensk lavprisdesign: Varehus-gigant er rykket på museum i Sydsverige

Foto: PR

Enten knuselsker man Ikea, med alt, hvad der hører til af kødboller, saml-selv og lavprisdesign. Eller også er man knap så meget fan.

Dem, der ikke kan få nok af den svenske varehus-gigant, vil helt sikkert glæde sig over, at det ikoniske varehus nu rykker på museum. Det sker 30. juni når Älmhult i Sverige slår dørene op for et nyt 7.000 kvadratmeter stort Ikea-museum.

På museet kan man komme bag facaden og høre om Ikeas succeshistorier og fiaskoer gennem tiden. Man kan også se gamle køkkenskabe fra 40’erne, piber fra 50’erne – som dengang indgik i Ikeas sortiment – samt flere nutidige og gamle designhits. Har man en model gemt i maven, kan man også forsøge sig som forsidemodel på et Ikea-katalog.

Ikea-museet er opført i den samme bygning, hvor det allerførste Ikea-varehus slog dørene op i 1958, og den udvendige del af bygningen er med små ændringer blevet tilbageført til det originale udseende.

Museet har en museumsbutik og en restaurant, hvor de klassiske köttbullar og andre svenske retter fortolkes i nye versioner.

Museet har åbent alle dage fra klokken 10-19.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.