Redaktørens liste: Anerkendt rejseguide har set sig lun på Aarhus

Få fire rejseanbefalinger med rejseredaktørens liste.

Artiklens øverste billede
Lonely Planet har placeret Aarhus som nummer to på listen over sommerens mest spændende destinationer i Europa. Foto: PR
Maria Meiner Christensen, redaktør, Rejser.

Den fornemme placering er blot en af mange positive begivenheder, der den seneste tid har været med til at sætte turisme-Aarhus i fokus over hele verden. Ifølge VisitAarhus skyldes den positive opmærksomhed på byen først og fremmest et benhårdt arbejde med at promovere Aarhus som Second City på den internationale scene.

»Aarhus er klassens nye dreng, og vi har arbejdet virkelig dedikeret på at promovere ham på internationalt plan. Det ser ud til, at vi nu er lykkedes med at skabe et alternativ til kvalitetsbevidste turister, der allerede har set de klassiske storby-destinationer som Barcelona, Rom og Berlin. Placeringen på Lonely Planets liste beviser, at vi spiller i den øverste liga,« siger direktør Peer H. Kristensen.

Lonely Planet, der i over 40 år har rejst verden tynd for at finde og anbefale klodens bedste destinationer, peger blandt andet på Aarhus’ hippe latinerkvarter, de kulinariske oplevelser og kendte museer som Aros, Den Gamle By og Moesgaard Museum.

Besøg Nationalmuseet: Nu skal du snart have pengepungen op ad lommen

Foto: PR

De seneste ti år har alle kvit og frit kunne se Nationalmuseets udstillinger. Men det ændrer sig snart. Det er derfor nu, du skal slå til, hvis du skal nå en tur forbi, inden der indføres entrébetaling. Efter 1. juli skal voksne betale for adgang til Nationalmuseets 21 udstillingssteder landet over, mens børn og unge under 18 år stadig kommer gratis ind. Det sker som følge af statslige besparelser, hvor også Statens Museum for Kunst indfører entré – det sker fra 1. juni.

Ifølge Nationalmuseets direktør har det været et større puslespil at fastlægge de nye entrépriser.

»Vi har fundet frem til en simpel billetstruktur med få billetkategorier. Det er dagsbilletter, som gælder hele dagen, dagsbilletter med familierabat samt årskort og sæsonkort for de enkelte besøgssteder og dertil et årskort, der gælder til alle Nationalmuseets besøgssteder,« siger Per Kristian Madsen og forklarer, at man med et årskort og sæsonkort kan tage en ledsager med gratis.

Prisen for en dagsbillet for voksne til Nationalmuseet i Prinsens Palæ i København bliver 75 kr., et besøg på Frilandsmuseet og Tøjhusmuseet vil koste 65 kr., mens det kommer til at koste 50 kroner at besøge Musikmuseet, Brede Værk, Kommandørgården på Rømø, Frøslevlejrens Museum og de nye åbne magasiner i Hangar 46 på Flyvestation Værløse. Det er også muligt at købe et årskort, som giver adgang med én gratis ledsager til samtlige af Nationalmuseets besøgssteder for 395 kr.

Efter flygtningekrise: Lesbos beder turisterne om at vende tilbage

Foto: Frank Undall

Sidste år strømmede 500.000 flygtninge til Lesbos og satte dermed den græske ferieø på verdenskortet. I dag kommer der stort set ikke flere flygtninge – men den store flygtningestrøm har gjort, at også turisterne holder sig væk.

Turistsæsonen burde for længst være begyndt, men liggestolene på strandene står tomme. Sidste år bragte charterflyene 76.000 turister til øen, mens tallet i år med lidt held løber op på 20.000. Ifølge præsident i Lesbos’ handelskammer, Evangelos Myrsinias, er øens turisme faldet med 80 procent efter flygtningekrisen. Hvis ikke Lesbos kan tiltrække flere turister indenfor den nærmeste fremtid, kan det blive katastrofalt for øen, da over en tredjedel af øens økonomi er baseret på turisme.

»Som det er nu, burde jeg lukke forretningen. Jeg har underskud. Men jeg tror på fremtiden. Jeg skal tro på fremtiden, selv om vi føler os lidt svigtet her på Lesbos. Vi har i årevis hjulpet flygtninge, som er kommet til øen,« siger danske Malene Limnaiou, der har boet i Molivos i 17 år og har sin egen butik.

En af forklaringerne på den svigtende turisme er, at mange europæiske rejsearrangører har valgt at indstille rejserne til Lesbos. I Danmark er det eksempelvis kun Spies, som fastholder øen som rejsemål denne sommer.

Det ugentlige fly fra Spies tegner sig for 25 procent af sommerens charterturister, og det giver lokalbefolkningen håb for, at turisterne snart vender tilbage.

»Vi er taknemmelige for al den hjælp, vi fik under flygtningekrisen og også for, at man vil hjælpe nu. Men den allerbedste hjælp, I kan give os, er at komme hertil og nyde vores dejlig ø sammen med os,« siger borgmester Spyros Galinos.

Chokoladeland: Rejs i fodsporene på Tobias fra Den Store Bagedyst

Foto: PR

Tidligere på ugen kunne tv-seere følge med i endnu et afsnit af Tobias Hamann-Pedersen – kendt fra Den Store Bagedyst – nye DR1-program Bag Verden. Hvis ikke man allerede havde Belgien – nærmere bestemt Flandern i den nordlige del af landet – på sin to-do rejseliste, udløste programmet med garanti rejsefeber hos mange af dem, der fulgte med. I hvert fald dem, som har hang til søde sager. For Flandern gemmer på utallige smagfulde chokoladeoplevelser og er verdenskendt for sin belgiske chokolade.

Så hvis hvis turen på et tidspunkt går til Belgien, er det et must at besøge et af Flanderns mange chokolademuseer. Her kan man lære mere om historien bag den populære spise og blive klogere på, hvad der kendetegner god kvalitetschokolade. Museet Choco Story kan opleves både i hovedstaden Bruxelles og middelalderbyen Brügge, hvor der også er mulighed for selv at fremstille lækre, belgiske chokolader, praliner og trøfler.

Skal der købes chokoladesouvenirs med hjem, er et af Bruxelles to ”chokolade-kvarterer”, Old Sablon og Royal Galeries, bestemt et besøg værd. Her kan man gå på opdagelse blandt utallige chokolademærker og -kunstnere.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.