Campingferier blev til mareridt

For flere kunder er til forventningerne til bestilte campingferier ikke blevet indfriet. Det har nu udløst erstatninger.

Campinglivet har bestemt mange glæder.

Men livet bag teltdugen kan som bekendt også byde på mange frustrationer. Det erfarede en uheldig Skive-familie med to børn, da den i sommeren 2003 drog på teltferie med Rejsegruppen Hobitten til Camping Lac de Panthier i Frankrig.

Campingpladsen i Bourgogne blev i bureauets brochure betegnet som flagskibet, både hvad angår standard og beliggenhed.

Blandt andet fristede det familien, at pladsen lå med direkte adgang til en strand ved søbredden.

Så det var naturligvis med høje forventninger, familien betalte i alt 8.300 kr. for en uges ferie med sovebustransport og ophold i et stort seksmandstelt.

Men turen blev i stedet til en "plage" konstaterede familien efterfølgende i den klage, den har sendt til Rejseankenævnet.

»Vi havde hellere blevet hjemme hos os selv fremfor at betale pengene for noget, som minder om 10 dages mareridt, der ikke kan afbrydes før tiden,« hacellerer familien.

For det første var bussen ikke som lovet en ikke-rygerbus, idet begge chauffører røg under turen.

Mudderpøl og larm

For det andet var skuffelsen stor, da familien efter ankomst til campingpladsen ville tage den omtalte nærliggende sø og strand i brug. I stedet for en sø fandt familien et "mudderhul beliggende i et kunstigt opdæmmet område med betonmure på tre af søens sider". Og der var absolut ingen sandstrand at lægge sig på.

Allerværst var dog det faktum, at familiens - ellers store, dejlige - telt havde en yderst uheldig beliggenhed. Det opdagede familien den første nat, da de lidt over midnat blev vækket af en øredøvende larm fra en maskine tæt på teltet.

Ved nærmere natlig eftersyn viste det sig at være en kloakpumpestation, som var placeret to meter fra teltets sovekabine - lukket inde i en hvid bygning med hængelås på døren.

Bygningen var placeret bag en tynd hæk, og der bredte sig en umiskendelig lugt, som klart fortalte, hvad pumpen pumpede videre, nat efter nat.

Den første morgen påtalte familien støjgenerne overfor guiden, men denne kunne intet gøre, da alle øvrige telte var optaget.

Resultatet var, at familien under hele opholdet ikke fik en ordentlig nats søvn, og måtte lægge sig i dagtimerne for at få sovet.

Og som om familiens lidelser ikke allerede var tilstrækkelige, måtte den tilmed lide den tort, at det stort set var umuligt at få glæde af de omkringliggende byer, da der kun yderst sjældent var busafgange fra og til campingpladsen.

Heldigvis for familien har den nu fået Rejseankenævnets ord for, at Rejsegruppen Hobittens afvikling af arrangementet var utilfredsstillende.

Bureauet skal derfor tilbagebetale 3.000 kr. til familien, lyder afgørelsen.

Samme afgørelse er Rejseankenævnet også netop kommet frem til i en anden camping-klagesag, hvor en Hvidovre-familie med to børn fik deres ferie spoleret af EU-topmødet i Grækenland i fjor.

Også denne familie skulle indkvarteres i et seks-mandstelt på Camping Castello i Neos Marmaras, Grækenland.

Der var dog snarere tale om internering på campingpladsen, påpeger den utilfredse familie i klagen.

»Da EU-topmødet blev holdt i Grækenland i samme uge og mange af møderne og deltagernes indkvartering foregik i Neos Marmaras blot fem kilometer fra pladsen, fik det den betydning, at vi ikke kunne forlade campingpladsen cirka tre en halv dage af den samlede ferie på syv dage,« beretter familien.

Spærret inde

Politiet havde valgt at lukke vejen, som kørte forbi campingpladsen, og det betød samtidig, at den planlagte tur til markedsdagen i Marmaras, udflugten til "Skildpadde-øen" med båd, og turen til vandland ikke kunne gennemføres.

Det var også umuligt at leje biler i perioden.

Guiden får dog ros af familien, idet hun forsøgte at få ting til at lykkes, men desværre var indsatsen forgæves, og familien var indespærret på campingpladsen i halvdelen af rejseperioden.

Sun Tours, som solgte rejsen til familien, beklager, at familien ved bestilling ikke blev informeret om EU-topmødet. Men bureauet undskylder sig med, at rejselederens oplysninger om afholdelsen af topmødet ikke blev kommunikeret videre til salgsmedarbejderne.

Desuden forklarer bureauet, at politi og myndigheder af sikkerhedsmæssige årsager ikke på forhånd ville udtale sig om mødets betydning for trafikforhold etc.

Det er dog ikke nok, fastslår Ankenævnet i kendelsen. I henhold til pakkerejseloven burde Sun Tours ved bestilling af rejsen have oplyst klageren om, at der tæt på rejsemålet ville blive afviklet EU-topmøde og at det kunne få betydning for opholdet.

Da det ikke skete, havde familien ikke mulighed for eventuelt at vælge en anden destination.

Rejsen har derfor været behæftet med en væsentlig mangel, så den uheldige familie skal have et nedslag på 2.100 kr. i prisen.

tea.krogh@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.