Verbiers klassiker

Verbier byder på noget af det bedste off-piste i Schweiz.

Her midt i et af de største schweiziske skiområder har man reserveret et helt bjerg til off-piste-folket. Når man bevæger sig derud, hvor larmen fra hvinende skiløbere og brølende pistemaskiner aldrig kommer, er der samtidig gode muligheder for at møde bjerggeder, store rovfugle og andre vilde dyr.

Det er det 3.000 meter høje bjerg Mont Gelé, der er forbeholdt off-piste-entusiasterne, og her er masser af plads. Så god plads, at det på forunderlig vis næsten altid lykkes de lokale bjergguider at finde uberørt sne.

Men det er langt fra den eneste mulighed for off-piste.

Da vi testede området, tog vi jumbokabinen op til toppen af Mont Fort gletsjeren. Herfra tog vi skiene på nakken og klatrede yderligere opad i godt 10 minutter, indtil vi nåede op på en lille bjergkam. Her røg skiene på igen, hvorefter vi kastede os ud over en seriøs skråning med et fald på mindst 45 grader. Efter nogle minutters fuld fart og flere gode styrt, var det af med skiene og så ud at klatre igen. Sådan tilbragte vi i løbet af dagen sammenlagt mere end fem kvarter med at klatre i sne, der til tider var så dyb, at den nåede os op til livet.

Men selv om sådan en klatretur koster blod, sved og tårer, er det sliddet værd, når man bagefter tonser ned gennem knædyb pulversne.

Vores bjergfører Raphaël Gillioz forsøgte ellers flere gange at knække vores selvtillid ved at fræse ned ad bjerget - stort set uden at holde en pause - ligesom klatreturene ikke så ud til at berøre ham overhovedet. En enkelt gang var han dog også nede og bide i sneen.

Senere på dagen bevægede vi os endnu længere ud i området og endnu længere væk fra de traditionelle skiturister. Det blev oplevelsen ikke mindre af. Til gengæld kostede det en hel del stavgang, da vi havnede nede ved en frossen sø og skulle stage os et par kilometer frem.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen