Kort nyt

Sommerture med mad og whisky KULTURferie Albanien, Libanon, Catalonien og Kina er blandt rejsemålene for Temas nye sommerkatalog. Tema er et nordisk rejseselskab, som har specialiseret sig i rejser til kultur og natur, og som altid har skandinaviske rejseledere med. Næste sommer kan de rejsende fordybe sig i mad via en kokkeskole i Beijing eller i whisky på en tur til Skotland.

En anden meget efterspurgt tur er et krydstogt på Nilen, så den er kommet på næste sommerprogram også.

Det er første sommerkatalog fra Temas side. De rejser, der er i kataloget, kan som regel kombineres med en ugens sol og afslapning med moderselskabet Star Tour. tins

www.temarejser.dk

Pisteferie med prisgaranti

skiMan kan lige så godt bestille skituren, så snart man ved, at man vil på den, mener FDM travel, som har indført prisgaranti på sine ture. Man behøver altså ikke vente på, at priserne falder, men kan lige så godt bestille rejsen, mens der endnu er meget at vælge mellem.

FDM travel har skirejser til Norge, Sverige, Østrig, Frankrig, Italien og Schweiz. I Frankrig og Italien kan man vælge at bo i ferieboliger, som findes i flere forskellige prisklasser.

Desuden har rejsebureauet indledt et samarbejde med

TV 2's skiekspert, Thomas Uhrskov som i kataloget giver en række tips, som kan gøre skiferien sjovere. tins

www.fdm-travel.dk

Billigere ferie i Thailand

ØSTEN Rejsearrangøren Ving har lavet en opgørelse, som viser, at kursen på den thailandske valuta, bath, på fem år er faldet med godt 22 procent i forhold til den danske krone.

Det betyder, at man når langt med sine penge, når man holder ferie i Thailand. Og det er der mange, der gør. Sidste år holdt over 70.000 danskere ferie på Phuket, som uden sammenligning er Østens mest populære rejsemål fra Skandinavien. Sammenligner man thailandske og danske priser på en McDonald's burgerbar, kan man se, hvor stor forskel der er. En Big Mac koster på Phuket 10 kr., herhjemme 27,75 kr. Tilsvarende med en hamburger, som i Thailand koster 3,50 kr., herhjemme 8,50 kr. tins

Verdens største fly

JUMBO Verdens største fly ruller ud fra hangaren i Toulouse i Frankrig 18. januar. Det er en Boeing A380-800, og den er ganske vist en smule kortere end både en B-777-300 og en B747-400, til gengæld rummer kroppen den største flykabine nogen sinde.

Det er Singapore Airlines, der har købt det første fly af typen, og flyselskabet har desuden tegnet sig for forkøbsret til yderligere 15.

Det første fly skal indsættes på ruten London-Singapore og Singapore-Sidney, fortæller Singapore Airlines, som altid opererer med fly, der er mindre end fem år gamle. I løbet af 2005 regner flyselskabet med at råde over 100 fly. tins

Englands ældste hotel

STORBRITANNIEN Englands ældste hotel, The Old Bell i Malmesbury, Wiltshire, har efter sigende modtaget gæster siden 1220. I dag er det blevet renoveret til luksusstandard. The Old Bell ligger ved siden af det middelalderlige abbedi i byen, 153 kilometer vest for London, og er et perfekt udgangspunkt for at udforske det smukke Cotswolds og byerne Bristol og Bath. JP

www.oldbellhotel.com

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen