Kort nyt

Forårsfest med stærkt øl

ØSTRIG Zillertaler Gauderfest, som finder sted i Zell am Ziller i Østrig fra 3. til 5. maj, er én af de mest farvestrålende forårsfester i Tyrol. Deltagerne er klædt i egnsdragter, og som noget særligt serveres der hvert år en såkaldt Gauderbock, en krydret øl, hvis oprindelse er ligeså gammel som festen, dvs. omkring 500 år. Det er den stærkeste festøl i Østrig - den holder 7,8 procent alkohol - og fremstilles kun i forbindelse med den årlige fest.

Billigere over Øresund

ØRESUND Med solen højere på himlen og behagelige plusgrader er også Øresundsbron kommet i forårshumør. Øresundskonsortiet har lanceret såkaldte flerturskort, der giver over 40 procent rabat på turen over sundet ved køb af et 10-turskort. Hidtil er det kun Brobizz'erne, der har kunnet opnå rabat, men fremover tilbyder Øresundsbron også 4-turskort til 640 kroner og 10-turskort til 1250 kroner. Normalprisen er 220 kroner pr. tur.

Sådan begår man sig på en pub

STORBRITANNIEN Et besøg i den lokale pub - der er 61.000 af dem - er en central del af britisk kultur. Mange briter tilbringer mere tid på deres pub end hjemme, og derfor bør enhver turist kende de basale regler for opførsel på en pub. På en ny hjemmeside fra British Beer and Pub Association er et afsnit helliget "20 gode råd til turisten, der vil på pub". Heraf fremgår det blandt andet, at man skal lade være med at råbe eller gestikulere for at få bartenderens opmærksomhed - det ordnes bedre i tavshed og er nemmere, end man skulle tro.

www.beerandpub.com

Diamanter varer evigt

BELGIEN Antwerpen har i flere århundreder været kendt som centrum for verdenshandelen med diamanter. Derfor er det ingen tilfældighed, at der findes et diamantmuseum i netop denne by. På museet, der genåbner i nye lokaler 25. maj, kan man lære alt om verdens hårdeste materiale, blandt andet hvordan diamanter kløves, skæres og poleres, inden de sælges. Diamanter anvendes ikke blot til smykker, men i ligeså høj grad til industriværktøj.

www.diamantmuseum.be

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen