En infernalsk fredfyldt ferie

De fleste tager på ferie for at slappe af. Hvad man så i øvrigt forbinder med afslapning kan være individuelt - nogle nyder en rask bjergklatring, andre foretrækker en liggestol ved poolen.

Men det er formentlig en forsvindende lille del af danskerne, som ligefrem forbinder ferie med påduttet støj og larm.

En familie fra Værløse fik vendt op og ned på deres ferieforestillinger, da de i efteråret ankom til Gran Canaria. Familien havde gennem Dansk FolkeFerie bestilt en uges rejse med indkvartering i lejlighed på Lago Taurito med bl.a. balkon, havudsigt og morgenmad. Pris i alt inklusive morgenmad: 11.356 kr.

I brochuren lød det noget så lokkende:

"...Fashionable Tauroti. Vil I rigtig slappe af i luksusprægede omgivelser, er Taurito oplagt. Taurito ligger smukt, malerisk og ugenert i en lille dal ved kysten. Livet leves omkring det gigantiske offentlige swimmingpoolområde..." Desuden blev legepladsen og de store balkoner fremhævet i salgsmaterialet.

Det skulle dog hurtigt vise sig, at brochurens beskrivelse skulle tages med et overordentlig stort gran salt. Især det ugenerte og den maleriske udsigt...

Straks ved familiens ankomst bemærkede de et gigantisk hotelbyggeri lige ved siden af Lago Taurito. Kraner, betonblandere og andre maskiner skæmmede udsigten denne søndag, men det var først mandag morgen, at familien fik det virkelige chok.

Klokken otte startede et inferno af larm fra en stor trykluftshammer, vinkelslibere og andre maskiner. Ikke blot fra hotelbyggeriet ved siden af, men også nede fra hotellets poolområde, hvor byggeriarbejdere var ved at rejse en stålkonstruktion til en gangbro foran Lago Tauritos hovedindgang. Der var lastbiler og betonkanoner, som støjmæssigt konkurrerede med hotelbyggeriets bæltekøretøjer med påmonterede trykluftmejsler, der var i færd med at bryde bjergsiden i stykker.

Bjergklipperne blev hele ugen - fra morgen til aften - brudt af en såkaldt stenplov og doserblad, og klippestykkerne blev på skift kørt bort af fire enorme lastvogne.

"...Larmen fra trykluftsboret ved poolbyggeriet og den vedvarende bankelyd fra bjergsiden var ulidelig. Vi kunne ikke sidde på den i øvrigt meget store og flotte balkon...," skriver familien i den klage, der straks efter hjemkomsten blev sendt til Rejseankenævnet.

Familien havde forventet - og budgetteret med - selv at købe ind til frokost og aftenmåltidet for at nyde det på balkonen eller i lejligheden. I stedet måtte familien søge tilflugt hos et af de tre andre hoteller nede ved vandet, hvor larmen var knap så generende, og hvor de måtte betale væsentlig mere for mad, end de havde regnet med.

Næsten ubrugelig pool

Datteren var desuden utrøstelig - hun havde glædet sig til at dase ved det store poolområde, men kun en mindre del var på grund af byggeriet tilgængelig, og det var i øvrigt umuligt at føre en samtale ved poolen på grund af larmen, anfører familien i deres klage. Heller ikke legepladsen var tilgængelig.

I klagen påpegede familien desuden en række andre fejl og mangler:

El-installationer i lejligheden virkede ikke, der manglede kaffemaskine, toaster og TV, der var ingen underholdning om aftenen, og hos børneklubben var der tomt og aflåst.

Dansk FolkeFerie beklager dybt den megen larm i forbindelse med gæsternes ferieophold - bureauet havde forventet, at byggeriet var færdigt, inden sæsonen begyndte i midten af oktober.

Det var desværre umuligt at finde alternative indkvarteringsmuligheder til hotelgæsterne, skriver bureauet, som efter familiens hjemkomst udbetalte en kompensation på 3285 kr.

Det var dog ikke nok, vurderer Rejseankenævnet efter at have behandlet sagen. Byggestøjen har været så heftig, at det langt overstiger, hvad en rejsende normalt må være forberedt på at tåle.

Desuden mener Ankenævnet, at bureauet må have kendt til byggeriet længe og har således haft mulighed for at reagere langt tidligere.

På baggrund af det utilgængelige poolområde og de øvrige mangler ved rejsen mener Ankenævnet, at familien er berettiget til et betydeligt nedslag på i alt 5500 kr. af rejsens pris.

Rejsen havde dog ikke været helt værdiløs for familien, vurderer ankenævnet og giver således ikke familien medhold i, at hele rejsens pris skal refunderes...

tea.krogh@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen