kort nyt:

Skandinavisk tog-eventyr

NATUROPLEVELSE Den svenske Inlandsbanan er en af de meste interessante togstrækninger i Skandinavien. Undervejs passerer man polarcirklen og kommer gennem enorme, uberørte vildmarksområder, hvor blandt andet den brune bjørn holder til. I denne sæson tilbyder Inlandsbanan specielle pakkerejser med start i Kristinehamn og mål i Gällivare 1300 kilometer væk. Undervejs sørger naturguider for, at man kommer tæt på områdets unikke dyreliv, ligesom der vil være stop undervejs ved diverse seværdigheder.

www.inlandsbanan.se

Sprogø lokker midt i Storebælt

ØTUR Selv om foråret lader vente på sig, genoptager Korsør Turistbureau snart de populære guidede udflugtsture til Sprogø, øen midt i Storebælt som alle kender, men kun ganske få har besøgt. Turene finder sted med bus eller skib, udgår fra Korsør og varer tre timer. Første tur 24. marts er med bus. Efterfølgende arrangeres ture 26. maj (bus), 19. juni (skib), 10. juli (skib), 17. juli (skib), 27. juli (skib), 31. juli (skib) og 28. september (bus).

Nærmere oplysninger og reservation: Korsør Turistbureau, tlf. 58 35 02 11.

www.korsoer-

turistbureau.dk

Dansk cykelguide til tyskerne

CYKELFERIE Limfjordsruten er blandt andet i centrum i en ny brochure om cykelferie i Danmark, som Danmarks Turistråd netop har udsendt i Tyskland. Tyskland er det land i Europa, hvor interessen for at holde ferie på cykel er størst, og man regner med, at 27 mio. tyskere i år vil tage cyklen med på ferie. Limfjordsruten, som blev indviet i fjor, er på 600 km og snor sig rundt nord og syd for Limfjorden.

Storbyferie i Storbritannien

GUIDE Storbyferier har fået en fast plads i danskernes rejsemønster. I Storbritannien er der et væld af muligheder - også uden for det mest populære rejsemål, London. British Tourist Authority har netop udgivet en lommeguide, "UK City Experience", med oplysninger om 23 af de mest besøgte britiske storbyer. Brochuren fås gratis fra British Travel Centre, tlf. 70 21 50 11.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen