Mange vil til De Kanariske Øer, men det kan blive dyrt uden negativ coronatest

To af Danmarks største charterrejsearrangører har oplevet stor interesse siden Udenrigsministeriets udmelding om regionale rejsevejledninger. Flere krav fra de spanske myndigheders side skal dog opfyldes.

Artiklens øverste billede
Mange danskere drømmer om mulig badeferie til vinter på De Kanariske Øer. Som her på Fuerteventura. Foto: Getty Images

Udenrigsministeriet har varslet, at man er på vej med regionale rejsevejledninger. Det betyder, at der fra i næste uge kan åbnes op for rejser til enkelte regioner i lande, som der ellers frarådes rejser til.

Et eksempel er De Kanariske Øer i Spanien, et af danskernes mest populære feriedestinationer i vintermånederne.

Vulkanøerne i Atlanterhavet nordvest for Afrikas kyst er som regel begunstiget af tørt og lunt vejr, mens det er mørkest og koldest i Danmark.

Med Udenrigsministeriets udmelding er der også kommet gang i telefonerne hos rejseselskabet TUI.

Her har man set en stigning på 88 pct. i antal bookinger sammenlignet med ugen før. Tallet skal dog ses i lyset af, at der nærmest ikke er blevet solgt rejser det seneste stykke tid.

»Vi ligger stadig meget langt under samme periode sidste år, men det var tydeligt at spore i vores data fra sidste uge, at der få timer efter Udenrigsministeriets udmelding var tale om en direkte reaktion fra vores kunder,« siger kommunikationschef hos TUI, Mikkel Hansen.

Også hos Spies har man mærket interessen for især De Kanariske Øer i løbet af den seneste uge.

»Jo, jeg kan bekræfte, at vi har fået mange henvendelser fra folk, der gerne vil afsted. Og det er rart at få bekræftet, at lysten til at rejse i hvert fald ikke fejler noget,« fortæller kommunikationschef hos Spies Rejser, Lisbeth Nedergaard.

»700 mennesker har booket rejser til De Kanariske Øer siden torsdag, hvilket er en stigning på 60 pct. Det er dog stadig ikke i nærheden af, hvad vi normalt sælger af rejser hertil, men der er ikke som sådan noget, som er normalt i 2020,« medgiver Lisbeth Nedergaard.

Tør ikke glæde sig for tidligt

Hos Spies tør man heller ikke glæde sig for tidligt. Reglen om, at et land – eller nu en region – skal have under 20 smittede pr. 100.000 indbyggere pr. uge, gælder nemlig fortsat.


For mig at se handler det mere om, hvordan vi opfører os, end hvor vi befinder os. Udmeldingen om regionale rejsevejledninger er en fantastisk julegave, som vi ikke kan pakke op endnu.

»Vi er fortsat nødt til at forholde os til denne regel, der for os at se ikke giver nogen mening, og som vi har svært ved at se, at der er sundhedsfaglig belæg for. Lige nu er der langt større risiko for at blive smittet i visse dele af Danmark end der er på mange feriesteder, herunder De Kanariske Øer,« siger Lisbeth Nedergaard.

»For mig at se handler det mere om, hvordan vi opfører os, end hvor vi befinder os. Udmeldingen om regionale rejsevejledninger er en fantastisk julegave, som vi ikke kan pakke op endnu. Vi må afvente og se til i næste uge,« fortsætter Lisbeth Nedergaard, der samtidig siger at man helt har opgivet at sælge rejser til Thailand og Gambia til vinter, to andre store vinterrejsemål.

Skrappe indrejserestriktioner og store bøder

Hos TUI afventer man også grønt lys fra Udenrigsministeriet i næste uge.

»Hvis der på et tidspunkt bliver åbnet, kommer det til at gå rigtig, rigtig stærkt med salget af rejser, er jeg slet ikke i tvivl om,« siger Mikkel Hansen fra TUI, som af konkurrencehensyn ikke vil fremlægge konkrete salgstal.

»Af destinationer fylder Gran Canaria mest, men der bliver også booket en lille smule Thailand til starten af det nye år, men det er ikke meget. Det er de destinationer, danskerne ser ud til at drømme mest om lige nu,« tilføjer Mikkel Hansen.

Han understreger samtidig, at det selvfølgelig er vigtigt at kigge på smittetallet for den region, man besøger, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at komme afsted.

Og der er god grund til at sætte sig godt ind i indrejsereglerne, inden man pakker kufferten.

Mandag trådte nye regler i kraft for indrejse til Spanien, som har været et af de hårdest ramte lande i verden, når det gælder bekræftede tilfælde af covid-19 og dødsfald som følge af sygdommen.

Nu skal alle, der ankommer til landet fra såkaldte højrisikoområder, herunder også Danmark, kunne fremvise en negativ PCR-test (dvs. svælgpodning) for at blive lukket ind i landet.

Ifølge Mia Hove Christensen, der siden 2007 har boet og arbejdet på Tenerife, skal man desuden have en hotelbooking (ikke privat indlogering) og prøvens resultat skal være på engelsk eller spansk. Testen skal været taget tidligst 72 timer før ankomst til Spanien for at være gyldig.

Følger man ikke disse regler, risikerer man ifølge lokale spanske medier en bødestraf på op til 6.000 euro, svarende til små 45.000 danske kroner. Desuden vil man blive tvunget til at tage en test lufthavnen og blive tilbageholdt, indtil der foreligger et testsvar.

De nye tiltag deler vandene på De kanariske øer, hvor en meget stor del af befolkningen er afhængig af indtægter fra turisme.

Mia Hove Christensen mener dog ikke, at man vil gøre brug af disse sanktionsmuligheder:

»De Kanariske Øers økonomi afhænger stort set 100 pct. af turisme. Derfor er det ikke sandsynligt, at der i praksis bliver udstedt bøder eller folk bliver sendt hjem hvis de f.eks. har en forkert version af PCR-testen med eller har glemt den. Det ville være meget usandsynligt. Vi vil have at alle vores 13-15 mio. turister per år kommer tilbage. Vi savner dem. Og særligt de penge de bruger hernede,« forklarer Mia Hove Christensen.

Hos de danske rejsearrangører er man imidlertid opmærksom på de skærpede krav.

»Vi skal nok sørge for at hjælpe folk med at få styr på alt, hvad der skal til for at kunne rejse ind i landet uden problemer, lige så snart der bliver åbnet for rejser til De Kanariske Øer,« forsikrer Lisbeth Nedergaard fra Spies Rejser.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.