Annonce
Indland

Støjberg kan alligevel ikke stoppe statsborgerskab til PET-mistænkte statsløse

Udlændingeministeren kan forsinke, men ikke forhindre statsborgerskab til statsløse, som PET vurderer kan true landets sikkerhed. Det er et hul, mener DF.

Udlændingeminister Inger Støjberg (V) har gjort klart, at hun ikke vil give statsborgerskab til mennesker, der er i PET's søgelys. Men selvom regeringen er klar med en ny fortolkning af FN's statsløsekonvention, har også den plan et hul. Foto: Miriam Dalsgaard

Stik i mod klokkeklare meldinger fra regeringen viser det sig nu, at Folketinget alligevel kan blive nødt til at give statsborgerskab til statsløse personer, som er i søgelyset hos Politiets Efterretningstjeneste (PET).

Onsdag lancerede udlændingeminister Inger Støjberg (V) ellers nyheden om, at hun havde løst et problem, som har plaget skiftende regeringer i årevis. Nemlig, at PET-mistænke statsløse ifølge en international konvention ikke kan nægtes dansk sta...

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Højesteretsdommer forklarer: Derfor frifandt Højesteret Dansk Folkeparti

Jens Peter Christensen, højesteretsdommer

Det er Folketinget og regeringen, der bestemmer hvilke udlændinge, der skal have dansk statsborgerskab. Det siger grundloven. Men hvilke grænser gælder der for den politiske debat herom?
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere
Restaurantanmeldelse: Karruseltur på Aarhus' nye restaurant og vinbar
Der er masser af god vilje og entusiasme, men for nærværende væsentlig mindre kompetence at finde på Aarhus’ nye franskorienterede spisested. 
Se flere
Midtjysk skuffelse i middagsdrama
For en uge siden viste FC Midtjylland tårnhøj klasse mod FC København, men søndag eftermiddag måtte midtjyderne nøjes med 0-0 i en dramatisk kamp mod Sønderjyske. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her